Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 27. 12. 2016.

| Hronika

Još jedan bivši predsednik opštine iza rešetaka

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
djokic
Zloupotrebio službeni položaj; foto: Lj. M.

Zbog falsifikovanja službenih isprava po pravosnažnoj presudi Višeg suda, u Okružnom zatvoru u Prokuplju od polovine septembra kaznu zatvora od šest meseci izdržava Staniša Đokić, bivši predsednik Opštine Žitorađa.

On je kao predsednik Opštine Žitorađa 2007. i 2008. godine, mimo potpisanog ugovora, izvođaču radova isplatio 4 miliona dinara iz budžeta Opštine i pre nego što je izgradnja kupališta u njegovom rodnom selu Izvor završena.

Vrednost ove investicije bila je oko 10 miliona dinara.

Đokić je izabran za predsednika Opštine Žitorađa 2004. godine, a sa funkcije predsednika, kao kadar Nove Srbije, smenjen je krajem januara 2009. godine.

Samo nekoliko meseci nakon toga, osumnjičen je za zloupotrebu i uhapšen 25. juna 2009. godine kada je u pritvoru proveo 28 dana.

Kako saznajemo, protiv Đokića je zbog sumnje da je zloupotrebio položaj podneto petnaestak krivičnih prijava, a na osnovu nekih od njih postupci se još vode.

Podsetimo, ovo je drugi bivši predsednik iz Topličkog okruga koji je završio u zatvoru.

Pre nekoliko meseci je i bivši predsednik Opštine Prokuplje u periodu od 2008. do 2012. godine Milan Arsović (43) započeo služenje zatvorske kazne od godinu dana zbog korupcije.


Opštinari i rešetke

Tokom 2013. godine u pritvor do 30 dana završilo je i bivše rukovodstvo Opštine Žitorađa, predvođeno kadrovima iz DS i SRS.

Tada je Krivično veće Višeg suda u Prokuplju, odredilo pritvor do mesec dana predsedniku Opštine Žitorađa Goranu Stojkoviću (DS), njegovom zameniku Jovici Stanisavljeviću (DS) i predsedniku Skupštinskog saveta za infrastrukturu Zoranu Ćiriću (SRS).

Oni su bili osumnjičeni da su protivpravno, zloupotrebom službenog položaja omogućili oštetili budžet za oko 1,9 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tamo neko

    16:00 // 6. 1. 2017.

    Ma zatvor nije bitan, sta je bilo sa parama, hoce li biti vracene?
    Prosta matematika: Ukradem 10 mil. dinara i dobijem godinu dana zatvora.
    10 mil./ 12 meseci ispade 833.000 mesecno
    Neko bi celog zivota proveo u zatvoru da ima toliku platu

  • spira

    17:13 // 2. 1. 2017.

    Neznam sta je SMESNIJE To sto od nas napraviste budale Ili sto za ovakve prevare dobijaju MIZERNE kazne Pa sramota je da se prevare sa ovolikim sumama dobijaju MESECI a za delo koje Urade mucne duse tipa kradja par metara za ogrev dobijaju cak i god Ne opravdavam nista ALI SRAMOTA JE....

  • nenad 2008

    21:06 // 27. 12. 2016.

    Simptomatično. Na tapetu su "sitne" opštine. Prokuplje, Žitorađe... Još ima sličnih, ali za sada odolevaju. Neko koči. Može mu se. Ali, polako. Ima Boga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: