Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 27. 9. 2023.

Još jedan udes u Knjaževačkoj - tamo gde je pre dva meseca poginuo pešak

Udes Knjaževačka, 27. septembar 2023; foto: JV-Nikola Đukić Ponovo udes na istoj raskrsnici u Knjaževačkoj; foto: JV-Nikola Đukić

Na raskrsnici Knjaževačke ulice i Ilije Birčanina u Nišu, gde je pre nešto više od dva meseca udaren pešak koji je podlegao povredama, danas se ponovo dogodila saobraćajna nezgoda, a iz Hitne pomoći kažu da je jedna osoba prevezena u Urgentni centar sa lakšim povredama.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Darko

    17:16 // 27. 9. 2023.

    ...opet Knjaževačka!?

    • bidza

      19:22 // 27. 9. 2023.

      Opet dok se ne izgradi bulevar od Pantalejske crkve do Bul Heroja Kosara ,a to ce biti kad se dogovore oko plena!

    • Komentator

      15:18 // 28. 9. 2023.

      Delimično bi se rasteretila Knjaževačka i ako bi konačno bila napravljena ulica od mosta kod tzv. "Tošić pumpe", pa dokle god. U nekom futurističkom planu to treba da bude valjda do mosta u Proleterskoj, ali dokle god da stigne, stanovnici svih ulica od Knjaževačke prema Nišavi bi do grada išli tom novom ulicom, a ne preko Knjaževačke.

  • Dragan dimitrijevic

    17:53 // 27. 9. 2023.

    Losi urbanisticki planovi po kojima se zivi dovode do ovakvih problema. Na stetu gradjana nema dobre volje da se sa ovom dugogodisnjom praksom stane.

    • bidza

      19:18 // 27. 9. 2023.

      Yavod za urbanizam i direkcia su generatori korupcije. Najvise vole da maltretiraju obicne gradjane!

    • Seljak

      20:23 // 27. 9. 2023.

      @Dragan dimitrijevic - tačno da su urbanistički planovi loši u Nišu, ali od koga očekivati dobre planove, kada i ne znaju za bolje. Onih malo obrazovanih šta je bilo u Zavodu više nema, oni šta znaju da rade, ne mogu od bratije doći do izražaja, a ako se i nešto ubode kvalitetno to od korumpiranih vlastodržaca ne vidi beo dan.

  • Sloba

    19:29 // 27. 9. 2023.

    Tu se pretiče po desnoj, ne staje na pešački, parkira na kolovozu . Tu gde je škola ako voziš trideset ima svi da ti trube i da te pretiču. Ako je rešenje da mora da se stavljaju ležeći, da se ograđuje juri policija, onda ne znam šta da kažem.

    • Jasar

      12:06 // 28. 9. 2023.

      Leva i desna strana u gradu imaju isto značenje, tako da malo se redukujte...

  • Srba

    19:47 // 27. 9. 2023.

    Čim vidim motorcikl- sve mi je jasno.

  • Vlada

    20:19 // 27. 9. 2023.

    Volvo stao da propusti pesaka, motor se zakucao od pozadi? Mozete vi da napravite kakve hocete ulice i signaliziciju ali dokle god se smrtni ishodi nesreca u saobracaju kaznjavaju sa 2-5 godina, to ce vam tako biti. Dok svako od nas ne shvati, pre nego sedne u auto, da za smrt drugog ucesnika u saobracaju moze na robiju i 20 godina, nece se nista promeniti.

    • Torpedo

      21:10 // 27. 9. 2023.

      Ovde nije poenta- da sedne u auto, vec na motor ! Divljaci na dva tocka luduju, jer policije nema !

  • Saob ing

    20:23 // 27. 9. 2023.

    Zatvoriti je i pretvoriti u pesacku zonu i biciklisticku stazu

    • Komentator

      15:22 // 28. 9. 2023.

      Može, čim smisliš način kako da se stanovnici ulica koji žive na Knjaževačkoj i oko nje teleprontuju do Jagodin male ili do Vrežine.

    • Pisi: Eureka!

      23:12 // 28. 9. 2023.

      Stvarno najbolji predlog! Centralni deo pesci i bicikle, eventualno tramvaj za javni prevoz, kao onaj "okretni" u San Francisku sto ide istom sinom u oba pravca. Do kucnih dvorista automobili idu jednosmernim prilazima gde su sada trotoari - tako je u nekim nemackim gradovima reseno... Ali nece takva biti nikad!

    • Berija

      06:18 // 29. 9. 2023.

      Pa da se posle pešaci i biciklisti sudaraju ?!

  • Nišlija

    20:46 // 27. 9. 2023.

    Nije problem ulica, ukratko problem je nasa saobacajna (ne)kultura,nepoštovanje i nepoznavanje saobracajnih propisa, neodgovarajuća kontrola policije.

    • Ivan

      23:21 // 27. 9. 2023.

      Lepo rečeno,napisano,ali nije samo saobraćajna ne kultura,nego sveopšta ne kultura,đžaba policija,nisu oni sbemoćni i ne mogu 24h/7 dana da budu po ulicama.....moramo jednostavno kao nacija da shvatimo mnoge stvari,ali kako kad bratija i članovi sekte mogu sve i svašta?

  • Zoran Krstić

    06:21 // 28. 9. 2023.

    Pre dva meseca poginuo pešak a od tada ni jednom nisam video kontrolu brzine i saobraćajce, tu je škola ograničenje 30 a preko noći 50 a ne vozi se ispod 60 i noću je tek ludnica

    • Mrk

      12:09 // 28. 9. 2023.

      Citam komentare i ne verujem gospodine, knjazevacka je svaki sa radarima prosetajte malo videcete, nisam zlo nameran samo sam objektivan...

    • Nebitno

      12:29 // 28. 9. 2023.

      Do pre par god. je ogranicenje bilo 60, zona skole 40 pa nije bilo toliko udesa. Manja brzina ne znaci manje udesa, vec brzi protok saobracaja. Ovde je problem nekultura pesaka, vozaca (najgori su na motorima i biciklu, pa automobli) tj uopste ucesnika u saobracaju, onda saobracajna infrastruktura i sve ostalo. A generalno za sve to je kriva nesposobna vlast jer nisu u stanju da srede grad.

    • Ivan

      20:13 // 28. 9. 2023.

      Kod oftomologa pod hitno!
      Svakog dana su saobraćajci u Knjaževačkoj....,ali oni ne mogu umesto nas da voze,koče,poštuju propise,jednostavno smo kao nacija ne odgovorni i ne vaspitani!

  • Niks

    11:52 // 28. 9. 2023.

    Nije Knjaževačka ulica smrti, nego smo mi vozači smrti. Takvi smo, neuviđajni , bahati, bezobrazni. Velika većina.
    Često prolazim tu sa detetom od dve godine, držim ga za ruku. Stupimo na pešački i stanemo. Juče sam brojao, prošlo je tačno 20 automobila pre nego što je jedan normalan čovek odlučio da stane i da nas pusti da prođemo na PEŠAČKOM!
    A i tada se plašim kad prelazim.

  • Svetlana Ilic

    13:38 // 28. 9. 2023.

    Trebalo je da gradonacelnica postavi ograde zatvorske u Knjazevackoj a ne kod Lidla gde se nikada nije dogodila nikakva nesreca.Sada je super za ove neizivljene kojise trkaju ili krecu u suporotni pravac.

  • Dragan Petrovic

    14:13 // 28. 9. 2023.

    Rešenje ovakvog problema ne može i pored najbolje volje da daje narod. Gust saobraćaj na četiri trake rešavaju ukidanjem dve saobraćajne trake, ima li to smisla ? Narod ima pravo da glasa na izborima a oni koji su izabrani sa svojim saradnicima da daju rešenje koje će da da rezultate. Pa će narod na sledećim izborima znati da li treba da glasa za njih.

  • Slavka

    16:35 // 28. 9. 2023.

    Knjaževački bulevar treba rekonstruisati kompletno i stručno. Da se uključe i saobraćajni i građevinski inženjeri i saobraćajnog i hidrosmera, da sagledaju i kanalizacione instalacije jer nam se već sad izlivaju fekalije u kupatilima a šta će tek biti kad se naprave svi ti soliteri koji su isplanirani. Šta kažu urbanisti ?

  • Nikola

    23:31 // 28. 9. 2023.

    Kako zamišljate da se Knjaževačka rekonstruiše, a da se ne urniše?
    Široka je koliko jeste, i veća ne može da bude.

    Umesto toga rasteretiti saobraćaj završetkom Somborskog bulevara, pravljenje nastavka Nišavske od mosta kod Delte do Proleterske preko stadiona Sinđelića + to spojiti sa novim mostom iz Pariskih komuna kod stadiona.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: