Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 30. 4. 2019.

| Hronika

Još jedna žrtva udesa kod Kuršumlije

Autor:J. C. M i M. J.Izvor:Južne vesti
Udes Kuršumlija
Na licu mesta preminuli vozači autobusa i kamiona, kao i dve putnice; foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Medicinska sestra iz Prokuplja, kažu u niškom Kliničkom centru, peta je žrtva nesreće u kojoj su se rano jutros sudarili autobus i kamion kod Kuršumlije. Ona je pet sati nakon nesreće dovezena u KC Niš, ali lekari nisu uspeli da je spasu. U Klinički su primljena u dva povređena muškarca koja nisu životno ugrožena.

50-godišnja D. R. iz Prokuplja prvo je bila među 6 povređenih koji su sa mesta nesreće prvo prebačeni u prokupački Ugrentni centar, a potom je u KC Niš primljena u 11:50. Odmah je uvedena u operacionu salu, navodi direktor Ugrentnog centra Miodrag Lazić, ali je krvarenje u stomaku bilo preveliko.

Odmah je uvedena u salu, čekao je ceo tim jer smo očekivali krvarenje i bili smo spremni da svaki minut ukrademo. Međutim, prilikom otvaranja videli smo da je reč o teškim intrabdominalnim povredama sa velikim krvarenje. Ekipa je pokušala sve, ali ubrzo je došlo do smrti na operacionom stolu - rekao je Lazić.

I dva muškarca koja su povređena u ovoj nesreći smeštena su u niški Kinički centar. U pitanju su rođena braća, 57-godišnji V. R. i 58-godišnji V. R.

Pacijent V. R. 1961. godište ima povrede donjih ekstremiteta, leve potkolenice i desnog kolena. Trenutno je u predoperativnoj pripremi i biće operisan za koji sat. Vitalno je stabilan i nije životno ugrožen. Pacijent V. R. 1962. godište je primljen na Kliniku za anesteziju zbog preloma lobanje, a ima i prelom rebara. Stabilan i trenutno nije za operativan rad - kaže Lazić.

Inače, na licu mesta je četvoro ljudi izgubilo živote, a kako nezvanično saznajemo, poginuli su vozači i autobusa i kamiona, kao i dve putnice.

Podsetimo, udes se dogodio jutros oko 6:45 na putu Kuršumlija - Prokuplje kod mesta Barlovo. Direktno su se sudarili autobus Niš-ekspresa i kamion, a uzrok nesreće se još ispituje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • бивша радница

    16:15 // 1. 5. 2019.

    Дас возачу да издаје карте ,да вози и поштује ред вожнје.Можда је човек у том тренутку бројао кусур и давао карту,можда га звао диспечер да чим дође у Ниш продужи негде мимо турнуса? То је та Јовановић фирма.ЛОГОР.

  • Jelen

    02:34 // 1. 5. 2019.

    Odmah optuzujete vozaca autobusa,a niste prvo pomislili da je mogao da dobije infarkt ili izliv krvi u mozgu i da je na mestu ostao mrtav,cime je skrenuo u suprotnu traku.To moze tek obdukcija da otkrije.Do tada ostaje samo da izjavimo svima saucesce. Tuzna tuzna vest!

  • Dragan Nesic

    19:41 // 30. 4. 2019.

    Уместо да возачи аутобуса буду пример професионалности, неки од њих су пример за осуду за неке своје поступке. У овом примеру не знамо понашање овог возача као и другог који су трагично завршили.
    Али, једно је тачно да послодавци чине према професионалним возачима некоректне поступке који директно утичу на безбедност.
    У томе ни овај превозник није изузетак. То се чује у круговима запослених.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: