Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 9. 2. 2022.

| Hronika

Još nije počelo suđenje za nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu stradalo dvoje Nišlija

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
viši sud niš
Još traje veštačenje, predmet prebačen Višem tužilaštvu; foto: JV-S. Marković

Deset meseci nakon saobraćajne nesreće na Vizantijskom bulevaru u Nišu, u kojoj je automobil na pešačkom prelazu oborio dvoje pešaka koji su nakon toga preminuli, veštačenje još traje i suđenje 53-godišnjakinji koja je bila za volanom nije počelo, potvrđuju iz niškog Višeg javnog tužilaštva.

U nesreći su 75-godišnja žena i 80-godišnji muškarac zadobili teške telesne povrede, pa je ona preminula šest dana, a on nešto manje od mesec dana kasnije.

Najpre je bilo obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, po čijem nalogu je obavljen uviđaj i podneta krivična prijava protiv B. S. koja je upravljala “golfom”.

Iz Osnovnog tužilaštva navode da je prijava 21. jula prošle godine dostavljena na nadležnost Višem javnom tužilaštvu jer je procenjeno da ima elemenata krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Iz Višeg tužilaštva objašnjavaju da je predmet još kod njih i da i dalje nije u fazi pretresa ili suđenja jer je u toku veštačenje, a od rezultata veštačenja zavisi dalje postupanje.

Nije predmet ni u fazi optuženja, još je postupak kod nas. Od rezultata veštačenja zavisi dalje postupanje Tužilaštva. Postoje zakonska ograničenja u odnosu na veštačenje, da li možete optužiti lice, predložiti neku meru bezbednosti itd. Znam da je to zatraženo, sud je odobrio. Nemamo povratnu informaciju o nalazu, čekamo taj deo - navode iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 11. aprila prošle godine, na pešačkom prelazu nedaleko od tržnog centra Roda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    11:50 // 9. 2. 2022.

    NELIPSI MAGARE DO ZELENE TRAVE
    videlo se koliko su osudjeni sin zeljka mitrovica i ubica kod stop sopa nanogice i bizarne presude od dve tri godie po ljuckom zivotu
    JER TOJE DOBRO AV AV AV ZA NASU DECU da ih SNSovska mafija gazi na svakom koraku a sud je nezaavisan izglasaliga penzioneri i sendvicari da pogorsaju zivot svojoj deci i unucima

  • Des - pot

    11:40 // 9. 2. 2022.

    Kad je onaj vozač za dve žrtve na trotoaru,dobio 6 god.zatvora, ova će za isti broj žrtava na pešačkom preko kolovoza, dobiti opomenu i strogi ukor!

  • Čeda

    11:12 // 9. 2. 2022.

    Možda je "član" ili je postala "član" pa se krenulo u razvlačenje i zataškavanje....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: