Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 10. 4. 2017.

| Hronika

Još se ne zna ko je snimao novinara Južnih vesti

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Automobil iz kog je sniman Blagojević
Automobil iz kog je sniman Blagojević

Ni dve nedelje nakon što je Predrag Blagojević dostavio policiji registraciju i fotografiju automobila iz kog ga je još nepoznata osoba u centru Niša snimala video kamerom, ne zna se da li je otkriveno ko je vlasnik auta i ko je i zbog čega snimao novinara.

Predstavnicima Asocijacije onlajn medija (AOM) iz niške policije u ponedeljak, 3. aprila, rečeno da su oni "preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti".

Obavljena je konsultacija sa Osnovnim javnim tužilaštvom, nakon koje je prosleđen izveštaj o postupanju policijskih službenika povodom prijave Predraga Blagojevića. Za više informacija se obratite Osnovnom javnom tužilaštvu - poručili su iz policije.

Ipak, u Osnovnom javnom tužilaštvu su novinarima Južnih vesti rekli da su oni policiji odgovorili još 29. marta i tada im dali nalog da pronađu automobil iz kog je Blagojević sniman, obave razgovor sa vlasnikom i utvrde da li je on snimao, a da u tom slučaju pribave i snimljeni materijal.

Zasada više informacija nema ni Asocijacija onlajn medija, koja je je, po protokolu iz "Memoranduma o zaštiti novinara" koji je potpisan sa Republičkim javnim tužilaštvom i MUP-om, kontaktirala i Apelaciono tužilaštvo u Nišu. Iz te institucije nije stigao odgovor ni punih 5 dana nakon što ga je AOM zatražio.

Podsetimo, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević je prijavio policiji da ga je zasada nepoznata osoba 21. marta iz parkiranog automobila "Golf 5" snimala video-kamerom, a kada je on prišao automobilu, vozač je naglo prekinuo snimanje, dao gas i otišao.

Blagojević je policiji predao i podatke o registarskim oznakama, kao i fotografije spornog automobila.


Sud: Ne postoji naredba da se Blagojević prati i prisluškuje

Nakon što je informaciju o tome da li je urednik Južnih vesti prisluškivan ili praćen u poslednje 3 godine MUP proglasio za "Strogo poverljivo" i odbio da objavi taj podatak, Viši sud u Nišu je saopštio da nije izdao nalog kojim bi protiv urednika Južnih vesti bile primenjene "posebne dokazne radnje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ludilo

    19:36 // 10. 4. 2017.

    Glumataju nesto, selske metode zastrasivanja.....trazimo od Sabica ime vlasnika vozila, prema Zak o dos infor od jav znac...Dosta su se zaigrali..

  • MilaNce

    12:38 // 10. 4. 2017.

    Blagojeviću objavi registarske oznake tog golfa pa ce mi malo njega da slikamo!!!

    • krle

      11:05 // 12. 6. 2017.

      Imaju tablica oni koliko oce ali izgleda i amatera!

  • Brana Floyd

    11:13 // 10. 4. 2017.

    A da treba kaznu "parking servisa" da uruče, našli bi ga bez problema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: