Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 8. 5. 2024.

| Hronika

Još traje istraga protiv odbornika niškog SNS-a Srđana Jovkovića

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
jovkovic
Smenjen za mesta predsednika Akademije; foto: printscreen/youtube/Plus Online

Krivični postupak protiv odbornika SNS u niškoj Skuštini Srđana Jovkovića, koji je januara ove godine uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj kao odgovorno lice u niškoj Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, i dalje je u fazi istrage i još uvek nije podignuta optužnica, kažu iz Višeg javnog tužilaštva. Jovković je razrešen sa mesta predsednika Akademije, a nije na listama kandidata za odbornike za predstojeće lokalne izbore u Nišu.

Jovković je kao odgovorno lice Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija uhapšen 14. januara zbog sumnje da je krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. iz Niške Banje, na osnovu fiktivnog ugovora oštetio budžet Vranja za oko 2 miliona dinara.

Skoro 4 meseca kasnije, optužnice još nema, kažu iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Iako optužnice nema, niti je on osuđen, Jovković je krajem januara razrešen sa mesta predsednika Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, što je i tražio jedan od uzbunjivača.

Na sednici Saveta Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija koja je održana 24.01.2024. godine doneta je Odluka o razrešenju dužnosti predsednika Akademije pre isteka mandata - navodi se odluci.

Za v.d. predsednika Akademije je imenovan Dušan Radosavljević, koji je nedavno izabran i za predsednika u novom mandatu.

Srđan Jovković je inače aktuelni odbornik SNS-a u niškoj Skupštini i bivši većnik u Gradskoj opštini Medijana, a bio je i poverenik Opštinskog odbora SNS-a u Medijani. Na ovim funkcijama uskoro neće više biti, pošto njegovog imena nema na listi koalicije okupljene oko naprednjaka ni za Grad Niš, ni za Gradsku opštinu Medijana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija Bulevarac

    07:16 // 9. 5. 2024.

    Bio jedan od kandidata za gradonačelnika Niša. Počeo da uvodi red u odsek Vranje koje je ogrezlo u korupciju, uzbunjivač koji je prodavo diplome policajcima u Vranju mu pisao prijavu. Pošto nemaju ništa nema ni optužnice. Čovek pritvoren na pravdi boga.

  • MilosNis

    14:43 // 8. 5. 2024.

    Kao i u svakoj bajci pojede vuk magarca i nikom nista.

  • kiza

    14:25 // 8. 5. 2024.

    dovoljno mu je da izjavi ... zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija je lider u regionu! _atomatski mu se brišu sve optužbe! budi Naš pa radi.......!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: