Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 11. 6. 2014.

| Hronika

Jovanović demantovao optužbe

Autor:J. Canić, Grupa autoraIzvor:Južne vesti
bane-jovanovic.jpg
Foto: FB profil Branislava Jovanovića

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović negirao je da je odgovoran za umešanost u korupciju, zbog čega je do nedavno bio u pritvoru, pozvao se na izveštaj Gradskog pravobranilaštva, kao i stručno veštačenje.

Jovanović je za skupštinskom govornicom Grada Niša na današnjoj sednici demantovao optužbe da je toplifikacijom pojedinih ulica oštećen bužet grada uz tvrdnju da su pre potpisivanja, sada spornih ugovora, gradski pravobranioci potvrdili da je sve legalno.

- Evo izveštaja Gradskog pravobranilaštva upućenog Ministarstvu unutrašnjih poslova o ugovoru za koji sam uhapšen u kome stoji da nema štete za grad. A kad nema štete, nema ni dela - rekao je Jovanović u niškom parlamentu.

On je napomenuo da je 11 ljudi uhapšeno za 3 ugovora koje je overilo Gradsko pravobranilaštvo i naglasio je da su nadzor nad ugovorima radile gradske uprave.

- Kako su tada mogli da kažu da nema štete za grad, a sada smo kriminalci. Zar gradska preduzeća ne mogu da se oslone na gradske advokate? - napomenuo je Jovanović.

Lider niškog URS-a pozvao se i na veštačenje Mašinskog fakulteta koje, kako tvrdi, pokazuje da nema njegove krivice. Inače, Jovanović se danas prvi put obratio javnosti od kako je pušten iz pritvora.

Podsetimo, Jovanović i grupa bivših direktora Toplane i Direkcije, uhapšeni su 26. marta jer su, kako je pojašnjeno, 2008. i 2010. godine omogućili privatnim građevinskim firmama "Urban 018" i "Kosanica" da bez plaćanja komunalnih taksi budu povezane na toplovod.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • B. Vasiljević

    16:04 // 12. 6. 2014.

    Primićemo ga u SNS i sve će biti u redu. GO Pantelej je to valjda dokazao.

    • ccc

      17:15 // 12. 6. 2014.

      bas tako.pokaj se predji u sns i perisic sve grehe oprasta!kao jonicu npr!

  • Ilija Cvorovic Agent

    11:35 // 12. 6. 2014.

    Da li je moguce da u svakoj vlasti ima po neki lik koji ce biti optuzen za nesto?...a da li ce neko odgovarati za to sto je 17skola u blokadi, neke i u iznosima preko 1.000.000din,a grad cuti....!?

  • Milun

    09:59 // 12. 6. 2014.

    Covek je ogrezao u krivcu, godinama na vlasti se krade, zaposljava, grad ostecen a politicari sve bogatiji, tesko je dokazati ili neko ne zeli jer su svi povezani.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: