Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 2. 4. 2013.

Jugom udario đake

jugom-na-djake.jpg Vozilo Hitne pomoći odvozi učenike, Jugo ostao na pešačkom prelazu

U Voždovoj ulici u Nišu, na pešačkom prelazu kod Osnovne škole “Vožd Karađorđe” dvojicu učenika udario je automobil. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • bla bla

    13:17 // 2. 4. 2013.

    Kada neko vozilo udari pesaka ili slicno...pise se recimo n.n. vozac 54 god i sl, a ne pristevacke table kakve veze ima koje su table bito da su deca ziva i zdrava toliko....

    • Miško Ristić

      14:10 // 2. 4. 2013.

      Pa da vidiš, i ima veze koje su tablice...sa načinom vožnje i ponašanjem u saobraćaju.

    • Dragan

      14:24 // 2. 4. 2013.

      Za tvoju informaciju NN se pise kad je neko nepoznat, a sto se tice registarskih tablica i to se uvek pise cije su, nebitno da li su Pristinske, Niske, Pirotske ili bilo koje druge.

    • mimi

      14:47 // 2. 4. 2013.

      Ima veze barem u Nišu, sa tablicama,njima je sve dozvoljeno čim vidiš te table sklanjaj se ako ti je život mio.Pešački prelaz i crveno svetlo su misaone imenice za dotične.Hvala bogu da su klinci ok.

    • bla bla

      18:40 // 2. 4. 2013.

      ovo cela ekipa juznih vesti se skupila i dislajkuje kada im nesto ne odgovara...ako ste profesionalci uvazavajte i poz. i neg. kritike

    • aleksa

      19:06 // 2. 4. 2013.

      Tablice su bitne zbog dokaza bahatosti vozaca koji vozi te tablice!!!

    • bvs

      19:38 // 2. 4. 2013.

      E vidiš baš to PR table je vrlo bitno u tekstu. jer sa tim i sličnin tablama su najbahatiji vozači po gradu

    • m

      22:31 // 2. 4. 2013.

      1. Nisu 'pristevacke' nego pristinske
      2. Nisu 'table' nego 'tablice'
      3. Svi mi ovde vrlo dobro znamo iz kog kraja su kakvi vozaci, ko se parkira na ulaz u zgradu, zelenu povrsinu, ukoso, kad je izspartano pod pravim uglom, na pesacki prelaz, i slicno

    • Bojan

      14:29 // 3. 4. 2013.

      Risticu to sto ti i oni koji misle slicno imate neki kompleks i gajite mrznju prema ljudima s kosova iz nekih svojih licnih frustracija i nezadovoljstva svojim zivotom problem je koji treba da resavate kod strucnog profesionalca a inace vozaci koji imaju druge tablice tipa Bg i Nis ne prave prekrsaje nego to svakodnevno ljudi ginu i imaju udese iz nekog nepoznatog razloga !!!! Ko je kriv treba da odgovara ali u koje price ste vi zasli,strasnoooo !!!

  • Немања Поповић

    11:04 // 2. 4. 2013.

    Šta može da bude uzrok? Nevaspitana i bahata deca, koja ne znaju da pređu ulicu i neispravno vozilo, kojim upravlja kreten sa brdo problema i obaveza koje treba da završi i nije u mogućnosti da se skoncentriše na saobraćaj i poštovanje propisa!

    • jasmina

      12:29 // 2. 4. 2013.

      Nemanja,ova deca nisu nevaspitana i bahata, i znaju da predju ulicu samim tim sto su je prelazila na pesackom prelazu. Ovde se vidi ko je bahat (obrati paznju na registraciju juga i sve ce ti biti jasno).

    • maja stanković

      12:30 // 2. 4. 2013.

      Dece nisu bahata i nevaspitana, već ti.Ako znaš da čitaš deca su prelazila na pešački prelaz i imaju samo 8 godina. Verovatno si takav vozač kao što se i ponašaš.U Evropi i svim većim metropolama(osim u Srbiji)vozači čim ugladaju dete na trotoaru a sprema se da pređe ulicu stanu, bez obzira da li je pešački ili ne.Nadam se da ćete uskoro dobiti vozačku dozvolu. Pozdrav,

    • hmm

      13:14 // 2. 4. 2013.

      Moze da bude i bahati vozac.Ovo su samo deca,a ti uspori malo,vodi racuna,imas znak zona skole i 30 kmh ogranicenje.

    • aca

      13:17 // 2. 4. 2013.

      prijatelju, da nisi mozda hteo da kazes bahati vozaci? deca od 8 godina tesko mogu da budu bahata...

    • Branko Savić

      13:29 // 2. 4. 2013.

      Kako "nevaspitana i bahata deca ne znaju da pređu ulicu" kad ih je udario na pesackom??

    • bratanac

      13:44 // 2. 4. 2013.

      Deca su oborena na pešačkom prelazu, što znači da je jedini uzrok nepoštovanje saobraćajnih propisa od strane vozača. O načinu dobijanja vozačke dozvole na Kosovu ne bih ovde da komentarišem...

    • Aca

      17:15 // 2. 4. 2013.

      Mogu deca da budu bahata i nevaspitana i da prelaze ulicu čak i tamo gde je pešački prelaz onako kako ne bi trebalo. Pogotovo ako kasne na čas pa požure, malo ubrzaju korak pa praktično skoče na kolovoz. Ja se trudim da uvek budem skocentrisan dok vozim pa je i meni teško da ispratim sve pešake kad prelaze ulicu. Ima onih koji krenu pa se okreću, traže nešto po džepovima, pozdravljaju se i ljube na sred ulice, dođu do pola ulice pa se vrate itd. A vozači se šminkaju, pale cigarete, razgovaraju telefonom, ne daju migavac kad skreću, ne gledaju u retrovizor itd.
      Šta se u ovom slučaju desilo utvrdiće nadležni organi.
      To što kola imaju prištinske tablice i što deca imaju 8 godina nema nikakve veze sa time što se desilo i zato nemojte da lupetate ako niste očevici. A ako ste videli idite u policiju pa dajte izjavu.

  • gaga

    11:02 // 2. 4. 2013.

    nerazumen da li su povredjene dve devojcice ili dva decaka. malo vam je konfuzan tekst

    • Perica

      13:30 // 2. 4. 2013.

      *Ne razumem
      Pričitaj još jednom Gago, dva osmogodišnja dečaka su u pitanju.

    • Opismenjena

      13:53 // 2. 4. 2013.

      Gago, mislim da bi prvo trebala da naucis pravopis, nerazumem ili ne razumem. Kad naucis, napisi po koji komentar, ovako je jako smesno da ne kazem nepismeno!

  • vladimir petrovic

    23:13 // 2. 4. 2013.

    svaki dan se ovde vracam sa posla i mimo ovoga sto se dogodilo moram da priznam da djaci kad idu na odmor iz gimnazije potpuno bahato prelaze ulicu mimo pesackog i maltene se guraju ispred automobila ne hajuci da li ce neko da stane ili ne!

    • Dragan

      15:05 // 3. 4. 2013.

      Nije u redu sto tako prelaze ulicu, ali shvati covece da su to deca, da su ogladnela i da zure da kupe uzinu i da je pojedu za vreme pauze. A sto se tice vozaca (u koje u ja spadam) i voznje u gradu duzni smo da prilagodimo brzinu krertanja uslovima saobracaja i da u svakom trenutku bezbedno zaustavimo vozilo a pogotovu pored skole.

  • aco

    12:21 // 2. 4. 2013.

    Jedino u Srbiji osnovne i srednje skole se nalaze u centru grada i uz to nema nigde zastitnih ograda a ni semafora za decu. Haos

    • Ivan Milovanovic

      14:08 // 2. 4. 2013.

      Pisao sam Gradu za tu ogradu, eno i gimnazijalci trce preko ulice po pljeskavicu.. kazu u planu je njihovo postavljanje. Ali ni to nece vredeti, doci ce deca do pesackog kao ova dva klinca i opet ce se naci neka budala da ne koci na pesackom.

    • Jana Knezevic

      23:16 // 2. 4. 2013.

      Aco, imajte u vidu da je osnovna skola "Vozd Karadjordje" otvorena, na toj lokaciji, davne 1889. sto je 124 god.
      Tad ulica nije bila ni prometna ni opasna. Vremenom je postalo drugacije. U svetu cisto sumnjam da ruse svoje prve gradjevine. Ali, da bi trebalo da budu postavljene zastite za klince, i da se postave dezurni policajci, to bi trebalo.

  • Dragan Jovanovic

    12:31 // 2. 4. 2013.

    Krajnje je vreme da se u Voždovoj postave ležeći policajci . Jurnjava automobila je neverovatna a ima i bahatih i nepažljivih vozača kojima pešački prelaz apsolutno na znači iako moraju da uspore!!!

    • Saobracajac

      14:10 // 2. 4. 2013.

      Ne mogu da se postave "lezeci policajci, jer ulicom Vozdovom prolazi javni gradski saobracaj. Samo semafor "na zahtev".

  • Milan Stanic

    11:18 // 3. 4. 2013.

    Vladimire Petrovicu to si u pravu.Koliko god da ides sporo i oprezno vozis, bas zbog skole, pojedini djaci namerno prelazi ulicu i ne mari da stane, u fazonu "moze mi se". E tad lepo stanes, izadjes, pa ga uhvatis za uvo i pokazes mu gde treba da predje ulicu.
    A koliko sam cuo, vozac juga je i bio pod dejstvom alkohola, ehej u 10h ujutru. Prema tome, razumem sve, desi se, nepaznja, izleti neko, ali voziti pijan, izvini molim te.

    • Vaspitavaj si kuci decu

      16:35 // 3. 4. 2013.

      Sedi si na sedalo.Ova danasnja omladina ima da te isprecuka dok si reko piksla.Tatko je trebalo da mu pokaze gde se prelazi ulica,nisi ti tu da vuces drugog za usi,jer cesto mozes i gore da prodjes.

  • d

    23:09 // 2. 4. 2013.

    U civilizovanim drustvima, u skolskom dvoristu za vreme odmora postoji dezurni nastavnik, a deci do odredjenog uzrasta je zabranjeno napustanje skolskog dvorista...Nema potrebe da izmisljamo toplu vodu...

  • Nela Jovanovic

    08:40 // 4. 4. 2013.

    Nemanja, deca koja prelaze ulicu na pešačkom prelazu nisu bahata, a nisu ni nevaspitana. Oni žure da kupe užinu i pojedu je za vreme velikog odmora. Bahat je vozač koji upravlja vozilom pored škole i ne vodi računa o pešacima. Takvima bih trajno oduzela vozačku dozvolu.

  • hedonist

    16:48 // 2. 4. 2013.

    ima i takvih koji smatraju da su deca kriva za sve nase muke u ovoj drzavi!ima mnogo takvih,koji kad vide dete na pesackom,jos brze voze,jer,pobogu,oni voze auto,pa su jaci!ovom vozacu uzeti i auto i dozvolu i nabiti ga u visegodisnju robiju!

  • Ivana Jovanovic

    12:20 // 2. 4. 2013.

    Veliki je problem nasa ulica, brzo se vozi, jure se zelena svetla na semaforima i tu se stalno desavaju ovakve nezgode. Pri tom je izuzetna guzva i stalno se zaglavljujemo na sred raskrsnica. Neka stave lezeceg policajca i nek uspore saobracaj. Ja pricam iz ugla i vozaca i pesaka... Koliko mi samo puta nisu stali na pesackom...pri tom ni ne uspore, nema broja i to bas na tim prelazima. Bahati su i pesaci koji i ne pogledaju, nego gordo i iznenada zakorace na pesacki prelaz. Nemam reci za sve sto se desava. Svi smo krivi i potrebna je ogromna edukacija sto se tice i pravila i kuture u saobracaju!

  • Sale

    14:11 // 2. 4. 2013.

    @bla bla
    Vazno je! Neka se zna ko vozi nesavesno. Treba i ime da mu kazu, sliku da mu postave i da ga osude. Sta sad, kao deca ziva i zdrava i nikom nista? Ne, najstroze ga kazniti i postaviti besposlene policajce da cuvaju decu. Dakle, vazno je KO je to uradio a ne odakle je taj.

  • Nikola

    15:37 // 3. 4. 2013.

    Mislim da bi ovo saobracajci mogli lako da rese. Ali ne, oni se trude da nadju neko skrovito mesto odakle ce moci da se iznenada pojave (kao lupez Denis Mor iz skeca Pajtonovaca) i da sikaniraju vozace i pisu im kazne. Jbg, moraju i oni od necega da zive. Ako budu gubili vreme na prometnim mestima gde se ovakve stvari realno mogu desiti, saobracaj ce s vremenom postati regulisan a onda ce im valjda i plata biti smanjena. Bahatost vozaca i pesaka je obostrana. Ja svakodnevno prelazim brand-new, godinu dana star pesacki prelaz kod Elektronske industrije i mogu da kazem da mi automobil stane u proseku jednom u dva meseca. Opet, znam i pesake koji se namerno razvlace na pesackom. Doduse, znam i vozace koji se obavezno zaustavljaju na pesackom (ne samo kad prolazi neka napucana lejdi). Nema pravila. Problem je sto su oni koji treba da resavaju probleme i osiguraju bezbednost prezauzeti misleci na to kako da ispune kvote i dodju do svojih dnevnica.

  • Sramota kolko si nemaš veze.

    17:26 // 2. 4. 2013.

    Druže Nemanja,ti si garant jedan od nabedjenih mangupčića koji pojma nema da vozi,a sili se.Vidi,Nemanjice,imaš znakiće gde piše USPORI,ZONA ŠKOLE,čak i svetli.Imaš pešački,ograničenje u gradu 50,a kod škole 30,ako to ne znaš,lepo nek te vozi neko ko poznaje propise.

  • ja

    17:43 // 2. 4. 2013.

    Kad procitam neku vest, ma koliko bila tuzna i potresna i koliko god me oneraspolozi, a zatim procitam komentare uvek se nasmejem!:-)

  • braca

    18:44 // 2. 4. 2013.

    Yugo pristinskih tablica je u Nisu redji od medveda u podzemnom.

  • Strahinja

    19:19 // 2. 4. 2013.

    Nije ni prvi ni poslednji put da se na tom istom mestu desavaju ovakve stvari... Nije im bilo tesko da psotave onaj glupi digitalni merac brzine kolikom se krece vozilo, na banderi ispred skole, a tesko im je da stave jedan semafor bas iz tog razloga jer previse dece prelazi tu ulicu. Jeste da nekad i deca ne paze kad prelaze, ali ipak i vozaci trebaju da paze u tom delu gde su skole i voze pazljivije.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: