Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 15. 4. 2019.

| Hronika

KRIK: Brat predsednika Vučića u društvu čoveka u Pirotu osuđenog na zatvorsku kaznu

Autor:A. S.Izvor:KRIK, Južne vesti
vucic veselinovic
Druženje srpskog predsednika i osuđenog Veselinovića u kafani na Kopaoniku; foto: KRIK

U kafani “Salaš 137” na Kopaoniku, pre nekoliko godina, kako piše istraživački portal KRIK, sedeli su za istim stolom brat predsednika Srbije Aleksnadra Vučića, Andrej i Zvonko Veselinović, koga u policiji povezuju sa brojnim kriminalnim radnjama i koji je pre nekoliko meseci pred Višim sudom u Pirotu osuđen na 2 godine zatvora zbog zloupotreba prilikom izgradnje Koridora 10.

Novinari KRIK-a objavili su fotografiju koja je, kako pišu, nastala marta 2015. godine na Kopaniku, u kafani u kojoj su Vučić i Veselinović zajedno gledali košarkašku utakmicu Albe i Crvene Zvezde.

Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sedeo je u društvu Zvonka Veselinovića, osuđenog biznismena sa severa Kosova. Sa njima su sedela još trojica muškaraca, od kojih se jedan vidi na slici – ali ga novinari nisu prepoznali - piše KRIK.

Fotografiju je uslikao jedan od gostiju koji se, kako piše KRIK, bojao svih ovih godina da je objavi. Novinarima je rekao da nije čuo o čemu se pričalo za susednim stolom.

Fotografije potvrđuju ono o čemu se dugo govori u Srbiji – da je brat predsednika blizak sa čovekom čije ime mnogi strahuju da izgovore - piše KRIK.

Veselinović je u izveštajima policije i bezbednosnih službi, saznaje KRIK, označen kao vođa grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte, zelenašenjem i pranjem novca.

U januaru ove godine je pred Višim sudom u Pirotu osuđen na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Sud je utvrdio da je Veselinović organizovao ilegalno iskopavanje šljunka koji je kasnije korišćen na izgradnji Koridora 10 kod Pirota.

Ova presuda nije konačna i Veselinović ima pravo žalbe.

On je novinarima KRIK-a rekao da se jednom sreo sa Andrejem Vučićem i to pre 2012. godine. Naglasio je da se ne viđa i da nema kontakt s njim, a kada su novinari rekli da imaju njihovu zajedničku fotografiju Veselinović je odgovorio:

Super, izbacite fotografije u medije. Nisam se viđao sa njim, stojim iza toga.


"Mlađi Vučić dosta uticajan"

Sa druge strane, predsednikov brat je često u javnosti predstavljan kao “igrač iz senke” unutar SNS, jer se navodno bavi i kadroviranjem po Srbiji. To je u jednom intervjuu potvrdio i aktuelni ministar finansija Siniša Mali. O njemu su pisali i američki kongresmeni koji su pre nekoliko godina pismom upozorili tadašnjeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena pred sustet sa tadašnjim premijerom, a danas predsednikom Vučićem.

Zabrinuti smo zbog izveštaja da je mala grupa ljudi koju predvodi premijerov brat Andrej Vučić i dvojica njegovih bliskih saradnika (Vučićev kum) Nikola Petrović i Zoran Korać, učvrstila svoj uticaj u energetskom sektoru, telekomunikacijama, infrastrukturi i svim drugim vodećim biznisima u Srbiji - stajalo je u pismu.

Naprednjaci su ovo pismo pripisali grupi kongresmena “bosanskog kokusa” koji lobira protiv Srbije.

Južnjacima je mlađi Vučić najpoznatiji po incidentu na Paradi ponosa u kojoj su učestvovali i niški žandarmi. Suđenje u ovom slučaju i dalje traje.

Kompletan KRIK-ov tekst možete pročitati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Karakusevic

    15:02 // 18. 4. 2019.

    Ovaj je osudjen na DVE,a BRACA NI ZA 222 godine nebi ispravio zlo koje je pocinnio ovoj zemlji i nenim gradjaninima!!!

  • Obavezno

    15:15 // 16. 4. 2019.

    AV gledamo skoro svakog dana sa najvecim kriminalcima sirom sveta pa nista. Njega bar slusamo i gledamo a opet nista ne vidimo i cujemo.

  • ***

    14:48 // 16. 4. 2019.

    Prvi reket Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: