Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 29. 5. 2018.

| Hronika

Kačar i dalje u Kanadi, u Gradskom veću dobio privremenu zamenu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
kacar
Do kada će ga Tijana Đorđević Ilić menjati?; foto: Vanja Keser

Dok sud odlučuje da li će optužnica protiv niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se sumnjiči za korupciju, biti potvrđena, u Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da je on i dalje van Srbije. Za to vreme, dodaju, njegove većničke poslove obavlja većnica Tijana Đorđević Ilić.

S obzirom na to da je Kačar zaposlen u Elektrodistribuciji sa 70 % radnog vremena, u Kabinetu gradonačelnika Darka Bulatovića navode da je rešenje o odsustvu sa posla tražio u toj firmi. Sa kolegama iz Veća se, dodaju, dogovorio interno.

Ovo potvrđuje i načelnica Gradskog veća Marina Janković, koja kaže da je o svom odsustvu “uredno obavestio gradonačelnika i Gradsko veće”.

Član Gradskog veća Branislav Kačar je na stalnom radu u EPS-u. Tamo ostvaruje prava i obaveze iz radnog odnosa. Što se tiče rada u Gradskom veću, o tome je uredno obavestio gradonačelnika i Gradsko veće. Ne znam koji je tačan datum njegovog povratka - rekla je Jankovićeva.

Međutim, Jankovićeva nije znala tačno do kada će većnik zadužen za omladinu i sport biti van Srbije, ali je rekla da će naknadno obavestiti novinare Južnih vesti.

Inače, novinari su EPS-u poslali zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, kojim traže dokument u vezi sa Kačarevim odsustvom sa posla i odlaskom van zemlje.

Podsetimo, istraga protiv Kačara, koji je sredinom decembra uhapšen zbog sumnje da je “trgovao uticajem” i tako pokušao da namesti javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverazicije pri isplati novca sportskim klubovima, kako su rekli u Osnovnom javnom tužilaštvu, završena je 21. maja. Nakon toga, protiv Kačara podignuta je optužnica, a on je ovu vest dočekao u Kanadi.

Sada je na potezu sud, koji treba ili da potvrdi ili da odbaci optužnicu.

Inače, komentar na Kačarevo hapšenje nisu imali ni gradonačelnik Darko Bulatović, ni vrh niškog SNS, a analitičari i opozicija su se složili da je hapšenje “posledica sukoba unutar SNS”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    11:43 // 6. 6. 2018.

    Dajte mu otkaz u Eps-u ne moze da ga slepa stranka a on se krivicno goni!

  • A...

    00:07 // 1. 6. 2018.

    ...Odakle mu pasos da ide da se setka po belom svetu kada i za mnogo sitnije prevare, bez odredjivanja pritvora, tuzilastvo najcesce odredjuje meru oduzimanja pasosa, dok se slucaj ne okonca...?

  • Aperkat

    18:09 // 29. 5. 2018.

    Nastavak- ako je toliko sposoban,sto dozvoli da ispadnu Konstantin i odbojkasi?Pa,nije imao interesa!
    Nije taj clan interesne grupe otisao u Kanadu,vec,kako svi tvrde-pobegao!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: