Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 10. 8. 2018.

| Hronika

Kačarevo suđenje odloženo jer mu je advokat na odmoru

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
branislav kacar
Suđenje Kačaru pomereno za septembar; foto: Saša Đorđević

Zbog toga što mu je advokat Danilo Nikolić na godišnjem odmoru, odloženo je suđenje niškom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru koji se sumnjiči za korupciju.

Dokazi u vezi sa sumnjom da je Kačar štelovao tender Gradske uprave Niš za čišćenje i obezbeđenje da bi na njemu pobedila firma Sequester nisu izneti na današnjem ročištu. Naime, Kačarev advokat Nikolić je na godišnjem odmoru, a kako je sam rekao, bez njega ne želi da iznosi svoju odbranu.

Branislav Kačar ne želi da iznosi svoju odbranu bez advokata Danila Nikolića - unela je u zapisnik sudija Ana Vukojičić.

Pored Kačara, zbog sumnje na istu malverazaciju, u optuženičku klupu na današnjem ročištu seo je i šef Službe za zajedničke poslove grada Niša Aca Janković, kome se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja.

Suđenje je, rekla je sudija Ana Vukojičić, odloženo za 17. septembar.

Inače, Vukojičićeva je nedavno sudila još jednom niškom funkcioneru. Naime, ona je bila sudija u procesu protiv bivšeg šefa Odborničke grupe Srpske napredne stranke i aktuelnog predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića, koga je oslobodila optužbi da je 2012. godine falsifikovao biografiju Ivana Vukovića, kandidata za v. d. direktora niškog Narodnog pozorišta.

Podsetimo, Kačar je sredinom decembra 2017. uhapšen zbog sumnje da je “trgovao uticajem” i tako pokušao da namesti javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverzacije pri isplati novca sportskim klubovima. U Osnovnom javnom tužilaštvu su saopštili da je istraga završena 21. maja. Nakon toga, protiv Kačara podignuta je optužnica.


Kačarev zastupnik - bivši sudija, državni sekretar i zastupnik funkcionera

Kačarev advokat Danilo Nikolić, zbog čijeg odmora je odloženo ročište, zaposlen je u advokatskoj kancelariji svoje ćerke Irene Đorđević. Inače, Nikolić slovi za jednog od najiskusnijih i najuticajnijih pravnika iz oblasti krivičnog prava, a na tu temu je objavio i veliki broj knjiga.

Nikolić je sudio u Opštinskom sudu u Nišu, a od 2005. godine je bio sudija Okružnog suda.

Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine i dolaska SNS na vlast, imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu pravde, na čijem se čelu tada nalazio Nikola Selaković, potpredsednik Srpske napredne stranke.

Inače, Nikolić je zastupao i prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića u sudskom procesu protiv pisca Zorana Ćirića. Ovaj niški advokat zastupao je i majku Dejana Andrejevića, funkcionera SNS i tadašnjeg direktora Javnog komunalnog preduzeća Naissus, kojoj se na teret stavljala trgovina uticajem, jer je od dve osobe tražila pare da ih preko sina zaposli u Vodovodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sportista

    21:30 // 14. 8. 2018.

    Puno uradio za sport u gradu. Rezultati klubova dovoljno govore. A zlobnici i zavidni to ne prastaju.

  • eee...

    18:44 // 12. 8. 2018.

    Ono sto je Kacar uradio u oblasti sporta za 2 godine, neki nece moci ni 2 zivota da zive! To su prosto cinjenice!

  • Najbolja riba u gradu

    20:15 // 11. 8. 2018.

    Cim ga ja ne znam, znaci i da nije postojao...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: