Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 18. 12. 2015.

| Hronika

Kamera zabeležila da policajac udara izbeglicu (video)

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti

Ekipa TV N1 snimila incident

Da je policajac u Prihvatnom centru u Preševu udario jednog migranta Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče nakon što su incident videli na snimku koji je zabeležila kamera TV N1. Na njemu se jasno vidi da je čovek dva puta udaren u glavu.

Kako kaže novinarka Gordana Bjeletić, ovo se dogodilo na bezbednosnoj kontroli koja se dešava već u prvom šatoru i nije bilo vidljivih razloga da policajac udara jednog od onih koji su tu prolazili.

Bilo je situacija kada je hiljade ljudi čekalo danima na ulici ispred Prihvatnog centra i kada su navaljivali da uđu. Tada je bilo nervoze i među izbeglicama, i policijom, bilo je i guranja, ali to su bile vanredne situacije. Sada nije postojao nijedan razlog da neko povisi ton, a kamoli da udari čoveka - priča novinarka.

Ona i snimatelj Dragan Pavić bili su na terenu u Preševu na dan kada je ovaj centar, zbog otvaranje nove zgrade, sa delegacijom Ambasade Norveške, posetio ministar zadužen za socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Međutim, snimak je nastao nakon što su svi zvaničnici napustili Prihvatni centar. 

Novinarska ekipa dala je snimak predstavnicima Ministarstvu zaduženom za socijalna pitanja koje rukovodi Prihvatnim centrom, a oni su ga dalje prosledili policiji.

Situaciju u Preševu pratimo od samog početka izbegličke krize. Na osnovu toga što sam do sada viđala, jasno je da politika države nije da se tako postupa sa migrantima. Više je onih koji se trude da pomognu izbeglicama u teškim i dramatičnim okolnostima. Utoliko pre treba osuditi to što je jedan čovek uradio - kaže Bjeletićeva.


MUP se "stidi" i izvinjava

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas za TV N1 da je protiv policajca pokrenut disciplinski postupak, da se u Ministarstvu "stide" što je on tako nešto uradio i da se izvinjava u ime policije.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je sinoć saopštenjem obavestilo javnost da se dogodio incident u kom je policajac udario migranta i da osuđuje takav postupak. Ali tada nisu naveli gde se i kako to dogodilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: