Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 26. 9. 2013.

| Hronika

Kinezis osuđuje svako nasilje u sportu

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
800x600-dzudo-kinezis-nis-seniori.jpg
Seniorska ekipa Džudo kluba Kinezis

Predsednik Džudo kluba Kinezis iz Niša Milovan Bratić ističe da u klubu osuđuju svako nasilje u sportu, ali je izneo detalje incidenta koji se desio kada je trener Kinezisa udario kolegu iz Velikog Gradišta na takmičenju.

Džudo klub Kinezis izdao je saopštenje povodom incidenta koji se desio u subotu na takmičenju za poletarce u organizaciji Džudo saveza centralne Srbije u Nišu. Podsetimo, kako je saopštila policija, sumnja se da je trener Kinezisa Stevan S. (26) udario trenera džudo kluba "VGSK" iz Velikog Gradišta.

Događaj se, kako prenose neki mediji, dogodio jer je trener iz kluba VGSK tražio dodatno merenje nakon poraza njegovog takmičara od borca iz Kinezisa.

- Svako ko se makar i amatrerski bavio bilo kojim borilačkim sportom, zna da su oficijalna merenja težine pred takmičenja izuzetno striktna u pogledu kontrole i poštovanja vremena merenja, kao i da postoji nulta tolerancija u vezi naknadnih reklamacija. Zvanično merenje je obavljeno od 9 do 10h u prisustvu nekoliko licenciranih sudija Džudo saveza centralne Srbije i Džudo saveza Srbije - navodi Bratić u saopštenju.

On dalje navodi da je "čovek koji je pokrenuo čitav incident, koji se predstavljao kao radnik MUP-a i džudo trener, poseduje samo licencu demonstratora". Naime, navodi se da je taj trener procenio da borac Kinezisa, koji radi u kategoriji do 31kg, ima “sigurno oko 38kg“.

- Po porazu svog takmičara, započinje 45minutna “predstava” naočigled preko stotinu dece, njihovih roditelja, zvaničnika Saveza. Tokom “predstave” pored vikanja, verbalnog vređanja prisutnih, pozivanja na položaj policajca došlo je i do povlačenja desetogodišnjeg deteta i takmicara UJK Kinezis od strane dotičnog. Pored toga, više puta je povređivan prostor predviđen isključivo za zvanična lica saveza gde on, nikako nije mogao da bude, sto takođe predstavlja težak disciplinski prekršaj - kaže se u saopštenju Kinezisa.

Dalje se navodi da je Kinezis pristao na ponovljeno merenje takmičara i da su neistiniti navodi da je na tom ponovljenom merenju borac Kinezisa imao nedozvoljenu kilažu.

- I po završetku ponovljenog merenja haosu se nije nazirao kraj, u želji da se zaštiti dete i spreči ponovni kontakt sa detetom i eventualno povlačenje reagovao je trener našeg kluba. Tada je, nažalost, došlo do guranja i koškanja u kome su tom prilikom kod dotičnog i nastale povrede. Želimo da naglasimo da su u potpunosti neistiniti svi navodi o teškim telesnim povredama, dislokaciji nosa i lomljenu zuba koji se pominju u medijima poslednjih dana što i potvrđuju i svi medicinski nalazi - stoji u saopštenju.

U Kinezisu naglašavaju da je pokrenut interni disciplinski postupak protiv ovog trenera Stevana S. "zbog sumnji na nesportskog ponašanje i neprimerenu reakciju u datoj situaciji".

- Činjenice da je reakcija bila preemotivna jer je dete član prve generacije koju vodi samostalno kao trener i da je kao takmičar bio vrlo uspešan nisu uticale na nas prilikom preduzimanja konkretnih mera - dodaju u saopštenju Kinezisa.

Od Džudo saveza centralne Srbije zatraženo je pokretanje disciplinskog postupka za obe strane i u niškom klubu sačekaće zvanični izveštaj Džudo saveza Srbije.

Univerzitetski džudo klub Kinezis jedan je od najuspešnijih sportskih kolektiva juga Srbije poslednjih desetak godina i pored blistavih sportskih rezultata, klub je prepoznat ne samo u džudo sportu, već i u celokupnoj sportskoj javnosti Srbije kao klub koji pored stvaranja vrhunskih sportista i šampiona u svojim redovima okuplja i veliki broj visoko obrazovanih mladih ljudi.
 
Saopštenje u celosti možete pročitati - ovde.
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sportista

    23:04 // 29. 9. 2013.

    U saopstenju se jasno vidi da Kinezis ne osudjuje nasilje. Da osudjuje, u prvi plan bi stavio postupak svog trenera a onda pokusao da opravda ponasanje koje se ne moze opravdati i pored pomenutog

  • Stefan

    19:39 // 27. 9. 2013.

    Sara Bozic !!! :D

  • Nemanja

    14:01 // 27. 9. 2013.

    Niko ne komentarise ponasanje odraslog coveka prema detetu ni to sto je uopste tom "ostecenom" dopusteno takvo ponasanje na sportskom desavanju. Nema ni zvanicnog saopstenja Saveza koliko vidim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: