Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 26. 4. 2017.

| Hronika

Kod Stočnog trga u Nišu 18 krađa za mesec dana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
krađa
Otimali torbe i nosili ih i iz automobila u pokretu; Ilustracija; foto: JV arhiva

U ulicama Šumadijskoj i Ivana Milutinovića, kao i u samom naselju Stočni trg, niškoj policiji u prethodnih mesec dana prijavljeno je 18 krađa, a desila se i jedna tuča. Zbog svega što se u poslednje vreme dešava u ovom delu grada policija je “pojačala rad sektorskih policajaca”.

Da se u poslednje vreme povećao broj krađa u ovom delu Niša svedoče i sami građani koji kažu da stvari nestaju i u po bela dana. Otimaju se, kako kažu, torbe starijih žena, a redovna meta su i kamioni za dostavu robe.

Obično ulaze u napuštene kuće i nose šta stignu. Samo te pitaju “šta me gledaš” i nose - pričaju stanovnici ovog dela Niša.

U žižu javnosti su problemi iz pomenutih ulica dospeli kada je jedan Nišlija opljačkan dok je usporavao zbog udarnih rupa. Tada mu je, kako su pisali mediji, iz automobila u pokretu ukradena torbica u kojoj je bilo nekoliko hiljada evra.

Ubrzo nakon toga, u masovnoj tuči maloletnika bilo je dvoje povređenih, među njima i jedna devojčica, a policija je nakon nedelju dana identifikovala deset maloletnika iz naselja Stočni trg i o tome obavestila Tužilaštvo.

Da je stopa kriminaliteta u ovom delu Niša porasla u poslednjih mesec dana pokazuje i statistika. Naime, prema podacima niške policije, od početka 2016. godine i u prva 3 meseca 2017. zabeležene su ukupno 43 krađe. To je u proseku nešto više od 2 krađe mesečno, a samo u poslednjih mesec dana bilo ih je 18.

Od 43 krađe, policajci su rasvetlili 24. Policija je identifikovala 44 osumnjičena lica za ova krivična dela, svi su procesuirani i protiv njih su podnete krivične prijave nadležnim tužilaštvima - kažu u policiji.

Zbog svih dešavanja u poslednjih mesec dana u ovom delu grada, gde pretežno živi romsko stanovništvo, policija je kako kažu, odlučila da pojača kontrole i rad policajaca. Policajci će posebno biti prisutni u večernjim satima kada je, tvrde u policiji, zabeleženo najviše krivičnih dela.

Podsetimo, juče je konačno započelo i asfaltiranje udarnih rupa u ovom delu Niša, zbog kojih su vozači morali sporo da voze i bili “lake mete” lopovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: