Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 12. 5. 2023.

| Hronika

Kod uhapšenih pripadnika "Balkanskog kartela" pronađeno oružje i 2,7 miliona evra

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Balkanski kartel
Akcija hapšenja u Nišu; foto: JV

Pretresom stanova i ostalih prostorija u Nišu, Beogradu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, koje su koristili osumnjičeni za međunarodni šverc kokaina, uhapšeni u velikoj policijskoj akciji širom zemlje, kako kažu u MUP-u, pronađene su snajperske i automatske puške, pištolji, detonarske kapisle, uređaji za daljinsko pokretanje detonatora, plastični eksploziv, municija različitog kalibra, kao i 2,7 miliona evra.

Policajci su, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, uhapsili 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, za koje se sumnja da su funkcionisale kao “Balkanski kartel”.

Kako se sumnja, oni su učestvovali u krijumčarenju višetonskih pošiljki kokaina, koje se u Evropu stigle iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i zemalja zapadne Afrike, kao logističko-tranzitne podrške, kažu iz MUP-a i dodaju da je na Arubi zaplenjeno 5 tona kokaina, 1,2 tone kokaina zaplenjeno je u Belgiji, kao i 743 kg kokaina zaplenjeno je u Holandiji.

Dokaze njihove umešanosti u pomenute zaplene, iz MUP-a kažu da su prikupljeni tokom analize podataka sa aplikacije "Sky ECC", koju su izvšili pripadnici srpske policije.

Pronađene su dve snajperske i tri automatske puške, pet pištolja od kojih je jedan automatski i četiri prigušivača.Tom prilikom pronađena je i bomba, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske. Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra - rekli su iz policije.

Prilikom pretresa stanova pronađeno je i više luksuznih automobila i skupocenih satova, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oscar Pitagor

    23:30 // 14. 5. 2023.

    Čitam komentare tipa da svi treba da učimo nemački, da spakujemo kofere, da odemo odavde ...

    Pogledajte samo kako to rade neki evropljani. Npr. Francuzi sa ovim protestima koji su bili relativno skoro.
    Pa zar njima nije najlakše da uče nemački, da spakujemo kofere, i da odu u Nemačku npr.?
    Ali oni to ne radi, nego presaviju tabak, izađu na ulice i bore se. Zašto?

    Zato što je vlast promen

  • Antic

    20:44 // 13. 5. 2023.

    Sto li,vec ,dva puta slikate ovu ulicu ? U ,njoj zive prave Nislije,gospoda !

  • Milan

    20:40 // 12. 5. 2023.

    Ucite jezik i bezite odavde. Ovo drzava da bude nikad nece

    • Boki

      06:28 // 13. 5. 2023.

      @Milan - e moj Milane,fala Bogu pa većina omladine neće da te posluša.Za državu se treba boriti(zakonitim putem),treba urušavati kriminalce,bandite svih vrsta i biti svoj na svome.Jezike treba učiti,ali ne radi bežanja sa rodne grude. Izbori i učešće u političkom životu, može da stvori uslove za bolji život svih generacija.Voditi računa ko će biti Narodni poslanik,jel su ovi bruka roda i naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: