Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 29. 8. 2016.

| Hronika

Kontrola "levkom" povremena, građani je sami traže

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Saobraćajna kontrola
"Presretač" kod Benetona; Foto: Bojan Nikolić FB Levak policije u Nišu

Iako je novi načelnik niške policije Ninoslav Mitić po svom postavljanju na ovu funkciju u januaru kazao da kontrole saobraćaja takozvanim "levkom" neće biti sprovođene, prema njegovim rečima, građani sami traže takvo kontorlisanje vozača, pa "levaka" ima povremeno.

Zbog pojačane kontrole saobraćaja tokom proteklog vikenda, vozači u Nišu zapitali su se da li će „levak“ policije ponovo biti praksa svakog vikenda. 

Iza fabrike „Beneton“ po prelasku preko mosta, prema rečima građana, u subotu 27. avgusta bilo je nekoliko vozila policije, a saobraćajci su zaustavljali skoro sva vozila koja su tuda prošla iz smera pumpe. 

Iako su, prema rečima načelnika niške policije Ninoslava Mitića, saobraćajci zaustavljali veliki broj vozila na ovoj lokaciji, to, kako on objašnjava, nije bio „levak“, već takozvani „presretač“.

Tokom vikenda smo imali pojačanu kontrolu saobraćaja, a kod Benetona smo kontrolisali vezivanje pojaseva – kazao je Mitić.

Iako su takozvani „levci“ kao česte kontrole ukinuti još januara, ove kontrole se, dodaje, ipak povremeno sprovode. Razlog tome je što građani sami traže „levak“, jer se, kako kaže, osećaju bezbednije.

U komentarima na našem sajtu građani su sami tražili takve kontrole, iako ja lično nisam za njih. Zato povremeno bude „levaka“ tokom vikenda, ali ne u meri kao ranije – dodaje.

Saobraćajci su proteklog vikenda zbog prekršaja kaznili 373 vozača od čega je 127 njih vozilo brže nego što je dozvoljeno, dok je zbog nevezivanja pojasa napisano 117 prekršajnih prijava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ma nisam ja

    14:12 // 30. 8. 2016.

    ma sta je vama ljudi nacelnik nece levak.. ahhaha smesno.. svuda treba levak ja vec neko vreme zivim u inistranstvu svuda ima kontrole realno treba ... ali ako neko hoce da zaobidje pravila naci ce nacin .. kome je sudjeno sudjeno je .. prestani te vise da kontrolise te tudje zivote a nadlezne organe pusti te da rade ALI ISKRENO nasi nemaju pojma cim ne treba levak ma jade bre vrati te se u osnovn

  • Vožd

    10:42 // 30. 8. 2016.

    Samo cesce, prava stvar. Sada mnogi idu taksijem u provod kada nameravaju da popiju.Sto veca kontrola i kazne to veca svest kod ljudi( kao na zapadu)

  • Lj

    00:43 // 30. 8. 2016.

    Cemu sluzi levak kada tatini i mamini sinovi se provlace, a zna se koji su to.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: