Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 19. 10. 2021.

| Hronika

Kopije skupocenih parfema zaplenjene na Graničnom prelazu Gradina

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
parfemi
Pored parfema privremno zadržan i automobil koji su putovali Piroćanci i Dimitrovgrađani; foto: Uprava carina

Pokušaj četvorice mladića iz Pirota i Dimitrovgrada da preko granice prokrijumčare skoro 150 parfema poznatih marki u čiju se autentičnost sumnja, sprečili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, a pored parferma, do okončanja postupka, privremeno je zadržan i automobil "golf 4" kojim su mladići putovali.

Parfemi su otkriveni, kažu u Upravi carina, u automobilu kojim su se iz Bugarske vraćala četvorica studenata, a kada su carinici koji su bili u smeni na ulazu u Srbiju upitali 25-godišnjeg vozača da li on i njegovi saputnici imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, svi su odgovorili da osim ličnog prtljaga sa sobom ne nose ništa.

Sumnjajući u njihovu izjavu carinici su, u saradnji sa policijom, sproveli detaljnu kontrolu i odmah ispred nogu suvozača zatekli jednu kutiju oblepljenu selotejpom, da bi istu takvu pronašli i u prostoru između prednjih i zadnjih sedišta - kažu u Upravi carina.

Kutije su bile pune novih, neotpakovanih parfema za koje carinici veruju da nije reč o originalima, već da se radi o kopijama poznatih brendova namenjenim preprodaji na crnom tržištu.

Među zvučnim imenima parfema, najbrojniji su bili Kouros Yves Saint Laurent, Sauvage Elixir Dior i Carolina Herrera 212 Men Heroes, ali je bilo i mnogih drugih.

Kao vlasnik neprijavljenih parfema prijavio se vozač automobila, a pošto vrednost otkrivene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona transportovana, i "golf 4" je privremeno zadržan do okončanja postupka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Turista iz kotline

    12:11 // 20. 10. 2021.

    Buvljaci su puni parfema Kopija kakvih hoćete i koliko hoćete Onomad kad sam bio na Subotičkom buvljaku bukvalno bio zatrpan njima I nikom ništa Pogotovo na severu koliko sam shvatio mož preprodavat i muljat kolko hoćeš i šta hoćeš. Iz priče prodavaca sam shvatio da tamo inspekcija ne zalazi , jedino su nešto malo hvatali one sa filmovima ,al to kažu,zato jer zna se ko to mulja.

  • aca

    19:20 // 19. 10. 2021.

    Pravda za Golfa!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: