Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 21. 5. 2013.

| Hronika

Korupcija u leskovačkoj Komori

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jovic-rpk.jpg
Goran Jović, arhivska fotografija

Zbog navodnih malverzacija prilikom osnivanja zajedničkog preduzeća sa italijanskim partnerom, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Gorana Jovića (51), predsednika leskovačke RPK.

Iako se u policijskom saopštenju navode samo inicijali, kako piše, odgovornog lica, Južne vesti saznaju da se radi o predsedniku Regionalne privredne komore Leskovac Goranu Joviću.

Jović se tereti da je, kako stoji u saopštenju, 2009. godine u ime leskovačke Komore sa preduzećem iz Italije potpisao ugovor o osnivanju mešovitog privrednog društva, a nenovčani osnivački ulog bio je poslovni prostor Komore.

U saopštenju se navodi da je procenjena vrednost tog poslovnog prostora bila 140.000 evra, što je, prema navodima iz policije, za 153.913 evra manje od procenjene vrednosti tog poslovnog prostora koji je izvršila Poreska uprava Leskovac.

U leskovačkoj Komori nisu mogli niti da demantuju, niti da potvrde navode policije, a sam predsednik Jović, kako je rečeno novinarima Južnih vesti, trenutno je na službenom putu.

- Ne možemo da utičemo na policijska saopštenja ni na koji način - kažu u RPK Leskovac.

Prijava je podneta i protiv J. S. (54), službenika Službe za katastar nepokretnosti zbog sumnje da je bespravno doneo rešenje o upisu prava dela spornog poslovnog prostora RPK u korist novosnovanog privrednog društva, iako ugovorom taj deo poslovnog prostora nije bio predviđen kao osnivački ulog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zozi

    19:47 // 22. 5. 2013.

    Pa vi novinari postadoste sudije!!!
    Zar nije vreme da za "Vase presude" pocnete da odgovarate pred Zakonom?!
    Ako se dokaze na Sudu da nema korupcije sta ce biti onda?Ja bih Vas bez razmisljanja tuzio.Jedno je objaviti vest "zbog osnovane sumnje" a drugo konstatovati nesto za sta nemate dokaza i sta tek treba da se dokazuje.
    VREME JE DA SVAKO PA I VI NOVINARI ODGOVARATE ZA IZRECENE LAZI ili ste mozda vrsta koja je zasticena!
    Organi ove drzave trebaju se malo vise pozabaviti i Vama i Vasim izjavama u javnosti.Ne mozete unistavati necije zivote i na kraju ostati nekaznjeni za to.Nadam se da javni tuzioci citaju i ovakve komentare .

    • Keš

      01:17 // 24. 5. 2013.

      Pa "zozi" organ ove države je i podneo krivičnu prijavu protiv ovog naučnika, a novinari samo obavestili javnost. Zamisli "uništavaju nečije živote" pa šta treba da sede i da pljačkaju a svi da ćute ?

  • milan

    15:05 // 21. 5. 2013.

    Neka pogledaju malo i RPK Nis i njihov poslovni prostok , ko sve tamo sedi i na osnovu cega

    • Srbenda

      13:42 // 22. 5. 2013.

      Jel mu i tamo "drugarica" "pravnik" vodi poslove...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: