Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 14. 8. 2021.

| Hronika

Krađa na plivačkom takmičenju u Nišu još bez epiloga

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Bazen Čair plivanje
Organizatori kažu da ne snose odgovornost; foto: Vanja Keser

Da je mladiću koji nastupa za somborski Plivački klub “Polet” na takmičenju koje je početkom avgusta održano u niškom “Čairu” ukraden zlatni lanac potvrđuje direktor ovog kluba i dodaje da od ovog događaja već danima “svi peru ruke”. Dok pita zašto deo gde se krađa desila nije pokriven kamerama, organizatori poručuju da ne snose odgovornost i da je moguće da tamo kamera nema ili da nisu radile.

Predsednik somborskog “Poleta” Aleksandar Dimitrijević tvrdi da su se posle krađe koju su prijavili organizatori ogradili i rekli im da su učesnici sami odgovorni za svoje stvari i da to piše i u propozicijama. Smatra da su mogli da se potrude više kako bi pronašli lančić.

Ne znam da li se ovakva krađa desila u ovom sportu. I ako je nešto bilo, to je bilo nešto sitno. Vidim da nemamo pomoći. Sada navodno tamo gde se krađa desila nije pokriveno kamerama. Možda se treba samo malo više potruditi i reći da ne može da se nađe, ali da se bar potrudimo. Ja sam pokušao šta sam mogao, ali svi peru ruke - žali se Dimitrijević.

Direktorka SC "Čair" Branka Aranđelović navodi da je ovaj sportski centar bio samo tehnički organizator i da su brinuli o kontroli vode, sistemu za ventilaciju i drugim tehničkim stvarima, dok za nestanak stvari ne odgovaraju.

Organizatori su imali svoje privatno obezbeđenje, mi smi im dali to sve na korišćenje i što se tiče tih stvari mi ne odgovaramo. Plivački klub “Sveti Nikola”, koji je bio organizator, imao je svoje privatno obezbeđenje. Mi se u tom delu nismo mešali - objašnjava Aranđelović.

Prema njenim rečima, kompleks ima delove koji nemaju kamere, a kaže da je moguće i da one nisu radile.

Imamo delove gde nema kamera. Postoji mogućnost i da je oštećena ili da je stala u trenutku kamera, ne znam baš o kom delu se radi, nismo gledali. Kompleks bazena je pokriven kamerama i spolja i unutra, ali koji je to ugao bio i šta je nemam informaciju - navodi ona.

Osim SC "Čair", jedan od organizatora bio je i niški Plivački klub “Sveti Nikola”, ali iz ovog kluba takođe tvrde da su bili tehnički organizatori i da je sada sve u rukama policije.

Plivački savez Srbije je bio glavni organizator i potpisao ugovor i sa "Čairom" i sa privatnim obezbeđenjem. Mi smo samo tehnički pomogli u organizaciji. Kad se desila krađa, obezbeđenje je obavestilo Policijsku upravu i ona je preuzela slučaj, tako da je u njihovoj nadležnosti sve dalje - kaže predsednik kluba “Sveti Nikola” Predrag Jovanović.

Na plivačkim takmičenjima u svim gradovima, kako navodi, svaka ekipa ima trenera ili nekog ko čuva vredne stvari, dok organizator za to nije odgovoran.

Kad je plivačko takmičenje u pitanju u svim gradovima, plivači se presvlače na tribinama i tu svako brine o svojim stvarima pošto je veliki broj takmičara. Onda se ne odlažu stvari. Svaka ekipa ima trenera ili nekog ko čuva te vredne stvari, organizator ne snosi odgovornost - ističe Jovanović.

Osim somborskog kluba, revolt postoji i među drugim učesnicima jer je nekima od njih nestala skupa sportska oprema, navodi Dimitrijević.

Svi su malo revoltirani, sve se to nešto pokrije. Nestalo je tu još nešto, ne samo našem klubu. Naše je možda bilo najvrednije, ali kažu da je bilo tu nestalih stvari i nekim drugim klubovima, ne znam koliko je prijavljeno - navodi on.

Roditelj jednog od učesnika iz Niša kaže da je na istom takmičenju ukradena i oprema članovima drugig klubova.

Članovi klubova iz Novog Sada i Beograda masovno su pozivali policiju i prijavljivali nestanak, odnosno krađu sportske opreme za nastup takmičara i ličnih stvari poput zlatnih lančića. Žao mi je što se ovo desilo u Nišu. Sve je stvar organizatora, prvenstveno ovih iz kluba “Sveti Nikola”, pa onda i “Čaira”. Oni valjda imaju nadzorne kamere tamo da vide ko je i šta uzeo - kaže otac plivača.

Dok predsednik somborskog kluba “Polet”, ali i roditelji nekih učesnika iz Niša, kažu da je osim lančića nestala i skupa sportska oprema nekim takmičarima, organizatori to opisuju kao dezinformacije.

Do sada nemamo nikakvu ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju da je ukradena bilo kakva oprema. Mislim da su to neke dezinformacije - kaže Aranđelović.

Jovanović takođe objašnjava da nestanak sportske opreme niko nije prijavljivao, a to kažu i iz niške policije i naglašavaju da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, te da rade da identifikaciji počinioca i na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzone

    08:04 // 16. 8. 2021.

    Znate li vi kako to izgleda kad je takmicenje pa iz 30 klubova ima 600 takmicara sa trenerima.Svako zauzme deo tribine.Uvek ostane neki trener na tribini sa listom ko i kad pliva,a jedan trener je pored bazena.
    Tako da provere prvo u svom klubuda nije neko od njih uzeo lancic.

  • Sloba

    19:29 // 15. 8. 2021.

    Sigurno neko iz organizacije ili bazena jer jedino oni znaju gde kamere ne snimaju, a iz policije ne mogu da kažu ko je i ako znaju zbog bruke.

  • ANALiticar

    18:25 // 15. 8. 2021.

    Ja kad idem na Chair ne nosim nista vredno, nemam poverenje ni u radnike ni u goste ni u sistem, lopovska ekipa na vlasti, sve je moguce

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: