Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 29. 4. 2023.

| Hronika

Krađa u prokupačkom Domu zdravlja, preko noći nestala veća količina bakarnih cevi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja prokuplje
Pokradena medicinska oprema koja je trebalo da se ugradi u adaptirani prostor Doma zdravlja; Foto: Lj. M.

Veće količine bakarnih cevi koje su trebale da se ugrade za dotok kiseonika za pacijente u Domu zdravlja u Prokuplju gde su u toku radovi na adaptaciji i dogradnji zgrade u kojoj će kada se završi biti smeštena i Bolnica, ukradene su početkom nedelje u noći između ponedeljka i utorka. U policiji potvrđuju da su primili prijavu u utorak 25. aprila i da intenzivno tragaju za još uvek nepoznatim lopovima.

I u prokupačkom Osnovnom tužilaštvu potvrdili su da je primljeno obaveštenje policije da je izvršena krađa u Domu zdravlja. Dom zdravlja Vučić obilazio radove na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja; Foto: Lj. M.

U pitanju su specifične cevi koje imaju veću vrednost, zbog čega je ovo delo kvalifikovano kao teška krađa. Naloženo je preduzimanje dokaznih i istražnih radnji i očekujemo da će policija pribaviti potrebne podatke i pronaći počinioca ili više njih - kažu u tužilaštvu.

Iako u policiji za sada ne otkrivaju o kojoj količini ukradenih specifičnih cevi se radi već naglašavaju da je u toku rad na rasvetljavanju tog krivičnog dela, nezvanično saznajemo da je u pitanju oko 500 kilograma opreme.


Nekoliko pljački od početka godine sa nepoznatim počiniocima

Inače, od početka godine u Prokuplju se desilo nekoliko nesvakidašnjih pljački za taj grad i za sada počinioci nisu pronađeni. lopov Lopov za kratko vreme prigodnim alatom obio vrata poslovnice; Foto: Lj. M.

Najpre je krajem januara opljačkana poslovnica MTS-a u centru grada, a na snimcima nadzornih kamera koje su novinari Južnih vesti videli, snimljen je lopov koji u ranim jutarnjim satima u žutoj jakni i sa crnom fantomkom na glavi prilazi poslovnici, iz ranca izvlači alat i za kratko vreme obija vrata i ulazi u objekat iz koga krade izložene mobilne telefone.

Nakon toga dešava se nesvakidašnja pljačka salona u kome je osim što su ukradene venčanice, lokal je poliven mašinskim uljem. salon Salon gotovo potpuno uništen; Foto: A. P.

Salon se nalazi u strogom centru Prokuplja na manje od sto metara od zgrade policije i u toj krađi se vidi snimak sigurnosne kamere automobila za koga se sumnja da su lopovi koristili i tada odneli 39 venčanica i napravili šteta za koju se procenjuje da je preko 40.000 evra, ali nema informacija da su počinioci do danas pronađeni. rezervoar Lopovi izbušili rupu u rezervoaru; Foto: Lj. M.

Da lopovi u Prokuplju na razne načine uništavaju imovinu građana, pokazuje i pljačka sredinom marta koja se dogodila na parkingu u delu Prokuplja na Carini kada su na meti lopova bili automobili iz kojih su istakali gorivo tako što su ispod rezervoara bušili rupe.


Zbog radova na zgradi Doma zdravlja, sve službe iseljene

Nakon što je potpisan ugovor i počela druga faza radova na dogradnji i adaptaciji medicinskog centra Doma zdravlja u Prokuplju čija je vrednost nešto manja od 3 godišnja budžeta Prokuplja i iznosi 5.853.253.581 dinara, početkom januara ove godine sve službe i zaposleni su iseljeni iz zgrade i preseljeni na novu lokaciju u blizini sadašnje Bolnice u Partizanskoj ulici u naselju Garić.

Grad je zakupio taj prostor za narednih 18 meseci, koliko se procenjuje da će trajati radovi na zgradi Doma zdravlja koji će nakon toga prerasti u Zdravstveni centar i u kome će biti smešteni i primarni i sekundarni nivo zaštite, tako da će pacijenti na jednom mestu moći da se leče najsavremenijim medicinskim aparatima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    21:48 // 1. 5. 2023.

    za to vreme prokupačka policija i ispektori rade...... šta....

  • Milan

    22:42 // 29. 4. 2023.

    Ma sta ti deca znaju sta je 500 kila

    • Nis,Merosina,Prokuplje

      20:11 // 1. 5. 2023.

      U republickom parlamentu o Prokuplju sada pricaju novi poslanici iz Prokuplja,Merosine,Nisa,a u skustini Prokuplja po prvi put imamo pravu opoziciju i prave ljude.Sada doktor i njegov pasenog majstor sa nk diplomom,imaju ozbilnu opoziciju u svojim skupstinama,intelektualce i vec su u velikoj panici i strahu,jer se najzad pojavio neko ko se ne plasi.Pozdrav za juzne vesti.

  • neko iz mase

    22:02 // 29. 4. 2023.

    ...pa za početak uhapsiti radnike obezbedjenja ako ih uopšte ima i obići sva romska naselja. Kako je moguće da lopovi odnesu 500 kg cevi sa gradilišta, to je neka organizovana banda u dosluhu sa nekim sa gradilišta

    • siki

      13:28 // 30. 4. 2023.

      bakarne cevi su bile u magacinu a magacin nije ni obijen niti obeznedjenje ima kljuc tako da ti komentar nije na mestu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: