Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 16. 1. 2012.

| Hronika

Krađe u Badnjevcu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
kradja u Bdnjevcu
Jevta Jevtić

U selu Badnjevac, u blizini Žitorađa, poslednjih mesec dana meštani žive u strahu, jer se skoro svakodnevno dešavaju krađe. Do sada je od 300 domaćinstva obijeno 30.

Krađe izvode za sada nepoznata lica. Oni najčešće, prema priči meštana, u sumrak ili noću upadaju u dvorišta i odnose sve što im padne pod ruku: suvo meso iz sušara, namirnice iz zamrzivača, akumulatore iz dvorišta, motorne testere, rakiju iz burića u podrumima.

Tako je Jevti Jevtiću iz podruma odneto oko 200 litara rakije i poklopac od kazana. Njegova šteta je oko 500 evra. Za razliku od njega, drugi su prošli sa manjom štetom.

Ljiljani Stojković iz podruma izneta motorna testera koju je kupila pre par meseci.

- Bukvalno nismo stigli ni da je upotrebimo, a već nam je odneta. Kada se desila krađa, otišli smo kod komšija. Oni žive par kuća od nas i brzo smo se vratili. Kako su baš znali da nismo tu, ne znam - kaže ova žena i dodaje da su njenom komšiji drski lopovi iz dvorišta skinuli akumulator sa kamiona.

Jedan deo krađa, meštani su prijavili policiji i kako nezvanično saznajemo, tek poslednjih dana je intezivirana istraga i privedeno nekoliko osoba na informativni razgovor. Ipak Badnjevčani još uvek ne znaju ko im je odneo stvari iz kuća.

- Iako je naizgled reč o beznačajnim krađama, za nas su one velike, jer su ovo skromna seoska domaćinstva, kojima su ukradene stvari obezbeđivale zimu - dodaje još jedan od okupljenih Badnjevčana.

Između sebe meštani komentarišu da je najverovatnije reč o nekim siromašnim ljudima koji pokušavaju da se na ovaj način obezbede za zimu, jer štete nisu velike i obično ne ulaze u kuće, već samo u dvorišta i podrume.

- Sačekaćemo još koji dan i ako ih ne pronađu, moraćemo da se organizujemo i protestom zatražimo do nadležnih da nas zaštite od drskih lopova. Jedina je sreća što tokom krađa ne uništavaju imovinu, pa barem ne moramo i o tome da brinemo - ističe naš sagovornik.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Iksi

    23:46 // 25. 1. 2012.

    To sve rade oni od kojih se najmanje ocekuje...sa policijskog gledista....moze da vas opljacka smao onaj ko zna gde vam sta stoji..ili ti onaj ko je vec sve to znao da vi to imate.

  • NeeDzha

    19:09 // 16. 1. 2012.

    nikad neće ni da ih uhvate, jer to nisu siromašni ljudi već organizovana banda pod zaštitom policije iz žitorađa!

    • haha

      03:46 // 19. 1. 2012.

      Sigurno je banda. :) Iz ŽitorađE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: