Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 8. 4. 2013.

| Hronika

Krivična prijava protiv direktora Toplane

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Milutin-Ilic-Toplana.jpg
Milutin Ilić, arhivska fotografija

Niška policija podnela je jutros krivične prijave protiv generalnog direktora Toplane Milutina Ilića (SNS) i još dvojice muškaraca zbog pretnji novinaru.

Iz policije je potvrđeno da su protiv sve trojice podnete krivične prijave za pretnju novinaru, za šta je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora.

Prema prvim informacijama među njima je i Dobrivoje Stanimirović, potpredsednik Saveta za bezbednost SNS u Nišu. SNS

Srpska napredna stranka ogradila se od postupaka svojih funkcionera, saopštivši da je reč o "individualnoj odgovornosti svakog od aktera ovog incidenta".

- Ukoliko se dokaže krivica svako od njih će u skladu sa postojećim propisima i snositi posledice svojih postupaka - saopšteno je iz SNS.

Inače, "pukovnik Dobrivoje" je, kako su Južne vesti pisale krajem novembra prošle godine, jedan od dvojice funkcionera SNS koji su preko partijske veze zaposleni tada u Toplani.

Kako Južne vesti saznaju, neki od njih krivično su osuđivani, a privremeno im je oduzeto i oružje za koje su posedovali dozvolu.

Podsetimo, krajem prošle nedelje direktor Toplane, nezavodoljan zbog pisanja Južnih vesti o korupciji u tom preduzeću, uputio je pretnje novinaru Predragu Blagojeviću.

Naredne večeri dvojica tada nepoznatih muškaraca, predstavivši se kao "službenici državne bezbednosti" ponovo su telefonom pretili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mali Dzon

    11:58 // 10. 4. 2013.

    Svi prozivaju Perisica. Ne kazem da i on nije odgovoran za sve sti se dogodilo, ali nemojte zaboraviti da je aktuelni direktor toplane kadrovsko resenje Ljubivoja Slavkovica. On je izabrao ovog penzionera koga je aktivirao kao valjda genijalno kadrovsko resenje, jer se pokazao kao "izuzetno sposoban" u rukovodjenju Prosvetom neke davne godine, bas kao i Slavkovic u EI, pa posto im je yajednicko da su obojica firme kojima su rukovodili doveli do propasti, eto ukazala se jos jedna prilika da se poigraju, te se tu Slavkovic setio svog starog pajtosa i... evo nama povecane cene grejanja uz smrzavanje i to u godini kada je zima bila bezazlena. A tu su i pretnje... Sve je isto, samo njega nema... A nadam se da uskoro nece biti ni ovih na rukovodecim pozicijama. Sve zelim da verujem da i u vrhu tog SNS-a ima mislecih ljudi koji ce da oteraju ovu bagru sto nas je zajahala i ne prestaje da pametuje i unistava i nas grad i nase zivote. Neka se vrate lepo na Pester i u Novo Selo pored Kursumlije.

  • Član SNS-a, iako sam pošten

    13:35 // 9. 4. 2013.

    A da li моžda znate na čiji predlog je postavljen VD direktor Toplane? Na lični predlog gospodina ZAMENIKA GRADONAČELNIKA.

  • sdimitri

    10:33 // 9. 4. 2013.

    Svaka pretnja čoveku je napad na njegovo ustavno pravo da živi u miru. Kad su partijski funkcioneri vladajuće SNS otvoreno pretili jednom članu našeg društva i to još novinaru, onda možete da zamislite šta sve čeka obične poštene ljude koji žive u ovoj našoj zemlji, a SNS se ograđuje od postupaka kao ne tiče ih se. Oni čekaju da se pokrene postupak da se održi suđenje pa da ih nezavisni apelacioni sud normalno oslobodi i onda će oni da reaguju a do tada ovi recidivi naše ružne prošlosti će i dalje da prete i što je najgore da primaju debele plate za te pretnje. Mi sve plaćamo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: