Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 16. 7. 2021.

| Hronika

Krivična prijava za Makedonca koji je pokazivao simbol dvoglavog orla

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Policija FOTO Aleksandar Kostić
Iz "audija" švajcarskih tablica pokazivao simbol dvoglavog orla; Ilustracija; foto: A. Kostić

Zato što je tokom vožnje otvorio prozor "audija" švajcarskih tablica, te se prema drugoj osobi u saobraćaju, kako navode iz policije, neprimerno ponašao tako što joj je pokazivao dvoglavog orla i aludirao na nacionalističke simbole, Ministarstvo unutrašnjih poslova će podneti krivičnu prijavu protiv državljanina Severne Makedonije.

Kako piše u saopštenju, Makedonac se tereti da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

On se tereti da je, dok se nalazio na mestu suvozača tokom vožnje, otvorio prozor automobila "audi" švajcarskih registarskih oznaka i neprimereno se ponašao prema drugoj osobi u saobraćaju, tako što joj je sklopljenim rukama u obliku dvoglavog orla aludirao na nacionalističke simbole - navodi se u saopštenju.

Gde se ovo dogodilo iz MUP-a ne preciziraju, ali navode da će krivična prijava biti podneta Višem tužilaštvu u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • modem

    00:53 // 17. 7. 2021.

    #nijesedesilo

  • Naissus

    23:11 // 16. 7. 2021.

    Ova policija obozava da pise krivicne prijave. Poceli su da ih ispisuju za SVE. I za tucu i za kradju i za vredjanje i za krsenje saobracajnih propisa .... Da bi se krivicna prijava podnela ili bila potpuna, potrebni su svi dokazi za ucinjeno delo za ispisivanje krivicne prijave. Medjutim, ova policija ih stanca kao burek. Zreli su oni za unutrasnju kontrolu. A trebalo bi ispitati i rad pravosudja

    • Nessa

      18:32 // 19. 7. 2021.

      Zamisli ti da se vozim ja kroz albaniju i nekom albanskom vozacu pokazujem tri prsta ..to je ne postovanje zemlje u kojoj se vozim isto tako i obrnuto

  • Milan

    22:58 // 16. 7. 2021.

    Nije da branim Albance... jel moze neko da objasni zasto je kaznjivo ako rukama sklapaju lepezu tj dvoglavog orla? Nije nacisticki pozdrav ili mozda jeste a da ja ne znam... Mene kao Srbina to ne uznemirava niti vidim sta je tu lose, cak mi izgleda mnogo glupo i debilno. Jel to znaci da nas mogu da hapse ako pokazemo tri prsta van zemlje u Albaniji i po svetu?

    • Naissus

      23:19 // 16. 7. 2021.

      Mogu da nas uhapse i imaju puno pravo da nas uhapse zbog, takozvanog, "sirenja nacionalizma"

    • Ivan

      00:38 // 17. 7. 2021.

      Gde zivis ti... Uhapsili coveka sto je rekao ljudi sta dirate svetu zenu, skidaju nam majice, a ti ne vidis nista lose...

    • Lazar

      02:16 // 17. 7. 2021.

      Idi u izrael pa pokazuj kukasti krst pa da vidis kako ce da prodjes a to isto mozes da radis npr u indiji i nista ti se nece deseti.

    • Draganznad

      11:35 // 17. 7. 2021.

      Pokazivanje te dvoglavi konoske oznacava veliku Albaniju, dok ti na vidovdan mozes biti uhapse ako imas simbol Srbije, 4 ocila itd na tvojoj zemlji

    • Bakarije

      13:52 // 18. 7. 2021.

      Pa idi majstore na kosovo pa digni tri prsta,video si onog Rista Crnogorca kako su ganuhapzili sto je reko za monahinju toje sveto lice.
      A stose policije tice nevolim ih al za ovo kapa do poda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: