Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 28. 12. 2015.

| Hronika

Krivične prijave i protiv niških privrednika za utaju poreza

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Utaja poreza

Zbog sumnje da su različitim manipulacijama pokušali da izbegnu plaćanje poreza od oko 25 miliona dinara, policija je podnela krivične prijave protiv 7 niških privrednika.

Iz policije nisu saopštili njihova imena, a prema pouzdanim informacijama, među njima je i Vujadin Šćekić, vlasnik preduzeća "Jugoimpeks", koji je nedavno već bio pod istragom za utaju poreza.

Osumnjičeni su u periodu od maja 2012. do marta 2013. godine podizali gotovinu sa računa svojih privrednih društava, novac iskoristili za otkup sekundarnih sirovina od fizičkih lica bez plaćanja poreza na ostale prihode, čime je izbegnut obračun i plaćanje javnih prihoda u iznosu od 24.2 miliona dinara - saopštila je policija.

Suprotno pisanju medija, u policiji tvrde da prethodnih dana nije bilo privođenja, niti podnošenja krivičnih prijava protiv službenika osiguravajućih društava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    21:59 // 28. 12. 2015.

    Pa zar taj nije pre neki dan nagradjen i to ako se ne varam i od gradske vrhuske.Pa sve ga nesto fale kao vrsi razbijanje na atome pa gi ponovo sastavlja u dijamanti.he.he

  • Slobodan Tošić

    18:53 // 28. 12. 2015.

    A ko su ostala 6 privrednika iz Niša? Dajte imena da i mi znamo ko su.

  • Meri

    12:47 // 28. 12. 2015.

    zarad pukog preživljavanja prave se ponekad prekršaji, nemoguće je pošteno raditi i zaraditi, osim ako nisi kum, prijatelj, član, zna se koga. ubijaju privrednike enormnim doprinosima, taksama, nepoštenim tenderima, varanjem na svakom koraku.

    • Dejan

      17:45 // 28. 12. 2015.

      Ako je tako kako kazes zamisli da i radnici tih firmi zarad pukog preživljavanja naprave po neki prekršaj to jest malo kraduckaju da li bi i to odobravala?

    • Radnik

      01:27 // 30. 12. 2015.

      zarad pukog preživljavanja... http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Preko-trecine-radnika-u-Nisu-zateceno-da-radi-na-crno.sr.html

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: