Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 4. 4. 2014.

| Hronika

Krivične prijave protiv bivših direktora Toplane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana-velika-*rts*.jpg
Toplana "Simpo" grejala besplatno, foto: RTS.rs

Zbog nenaplaćivanja utrošene toplotne energije prodavnici “Simpa” u Nišu u periodu od 2004. do 2013. godine, krivične prijave podnete su protiv bivših direktora Toplane.

Prijave su podnete protiv Dragana Stamenkovića (46), koji je bio direktor Toplane do 2005. godine i protiv Gorice Mitić (58), koja je bila direktor od 2008. do 2012. godine, kao i protiv Miodraga Tasića (64), bivšeg pomoćnika direktora za proizvodnju i održavanje, Radoslava Tanaskovića (65), inženjera za regulaciju u Odeljenju za održavanje i Gorana Todorovića (48), referenta naplate u JKP "Gradska Toplana" Niš.

Sumnja se da su oni oštetili nišku Toplanu za više od 25 miliona dinara, a budžet Republike Srbije za oko 2 miliona.

Kao stoji u policijskom saopštenju, Stamenković nije preduzeo sve potrebne mere i radnje tokom 2004. godine da se prodavnica “Simpa” na niškom Bulevaru Zorana Đinđića evidentira kao korisnik usluga Toplane.

Tako je u periodu od 2. novembra 2004. godine do 22. aprila 2009. “Simpu” isporučivana toplotna energija, ali nije naplaćivana. Toplana je oštećena za 12,5 miliona, a budžet Srbije, zbog nenaplaćenog PDV-a, za milion dinara.

Iako je novo rukovodstvo Toplane, na čelu sa direktorkom Mitić, sklopilo ugovor sa prodavnicom “Simpa” o održavanju njihove podstanice i instalacija, u saopštenju stoji da ovaj objekat ni tada nije uveden u sistem naplate.

Ugovor o održavanju je, piše u saopštenju, direktorka dostavila referentu za naplatu Goranu T, ali ga on nije prosledio Službi za fakturisanje, te je “Simpo” nastavio da se greje bez plaćanja. Na ovaj način je Toplana za period od 22. aprila 2009. do 05. februara 2013.godine oštećena za dodatnih 12,8 miliona dinara, a budžet Republike Srbije za još milion dinara.

Gorica Mitić se sumnjiči i da je, zajedno sa direktorima DIrekcije za izgradnju grada, zloupotrebila službeni položaj izdavanjem dozvola za toplifikaciju građevinskim firmama koje nisu platile predviđene naknade. Ona prošle srede nije privedena sa ostalim funkcionerima zbog teškog zdravstvenog stanja.

Podsetimo, slučaj "Simpo" je u javnost izneo gradski večnik Miloš Banđur u maju prošle godine, a kako je tada rekao, problem sa plaćanjem grejanja u prodavnici “Simpa” otkriven je u novembru 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poznavalac

    08:37 // 9. 4. 2014.

    Perice Mali baš si MALI,ništa nisi shvatio.Ili možda i znaš o čemu se radi ali si tendeciozno maliciozan.

  • Čiča

    20:46 // 7. 4. 2014.

    Došlo vreme da i pred toplanom zaigra metla!

  • nenad

    14:38 // 7. 4. 2014.

    Davide,Golijat ima ,kako kazete,"dosije podebeo" u Toplani/valjda mislite na SUP/. Pa,ako je tako,u sta ne sumnjam,dajte malo od tih pikanterija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: