Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 2. 5. 2018.

| Hronika

Krivične prijave zbog korupcije službenicima Uprave carina

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
carina
Službenici zloupotrebili službeni položaj; foto: Uprava carine

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, kako saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, podneli su krivične prijave protiv 4 službenika Uprave carina. Po nalogu posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, koje se bavi suzbijanjem korupcije, dodaju, podnete su još 4 krivične prijave.

Krivične prijave protiv službenika Uprave carina, Odeljenje za borbu protiv korupcije je podnelo, kako kažu, jer sumnjaju da su oni prilikom carinske kontrole, koristeći službeni položaj, deo robe koju su oduzeli iz jednog vozila, koja vredi oko 73.000 dinara, zadržali za sebe.

Kako se sumnja, pomenutu robu nisu uneli u Potvrdu o privremenom zadržavanju robe, niti je evidentirali na bilo koji drugi način - dodaju u saopštenju.


Krivična prijava i protiv Prokupčanina

Zbog sumnje na proneveru, kako navode u saopštenju, prokupačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv zaposlenog u Specijalizovanoj zemljoradničkoj stočarskoj zadruzi „1. decembar“ iz Žitorađe.

Sumnja se da je on, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u više navrata tokom 2017. godine, prisvojio za sebe više od 180.000 dinara od prodaje svinja - pojašnjavaju.

Krivičnu prijavu protiv njega, dodaju, podneli su po nalogu posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.


Po nalogu niškog Višeg tužilaštva krivične prijave i u Boru

Po nalogu ovog odeljenja koje je oformljeno da se bori protiv korupcije, u ovoj akciji podnete su krivične prijave i protiv funkcionera mesne zajednice Zlot i šumara u Šumskoj upravi u Boru. Kako piše u saopštenju MUP-a, sumnja se da su obojica zloupotrebili službeni položaj.

Sumnja se da je prvoosumnjičeni polovinom novembra 2017. godine, drugoosumnjičenom šumaru omogućio da prisvoji tri stabla topole, koja su bila u vlasništvu mesne zajednice Zlot, kao tehničku građu - navode u saopštenju.

Po istom nalogu podneta je krivična prijava i protiv zaposlenog u Osnovnoj školi "Pavle Ilić Veljko" u Prahovu, takođe zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on tokom 2015, 2016. i 2017. godine obavio niz nezakonitih prenosa novčanih sredstava sa žiro-računa škole i sa računa roditeljski dinar na svoje privatne tekuće račune. Na taj način osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 dinara - dodaju u saopštenju.

Inače, kako su saopštili iz MUP-a, krivične prijave podnete su protiv 42 osobe u Srbiji, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom u prethodnih nekoliko dana su uhapsili 16 osoba zbog finansijskog kriminala i korupcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • N.N.

    08:01 // 3. 5. 2018.

    To ke ta borba protiv "visoke" korupcije! Dok milioni nesmetano prolaze... Nema nama spasa, mada bolje nismo ni zasluzili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: