Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 8. 8. 2014.

| Hronika

Krivične prijave zbog nelegalnog sahranjivanja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
groblje-ntv.jpg
Nelegalna groblja problem u Nišu, ilustracija, foto: NTV

Protiv petoro Nišlija, Komunalana policija je podnela krivične prijave, jer su prodavali grobna mesta na njivama u blizini Brzog Broda.

Osnovnom javnom tužilaštvu upućene su prijave protiv D. S. (69), J. R. (64), J. B. (61), J. D. (85) i J. S.

Ovi meštani Brzog Broda terete se za nedozvoljenu trgovinu iz Člana 243. Krivičnog zakonika u vezi sa Članom 10. Zakona o sahranjivanju i grobljima.

Sumnja se da su prijavljeni prodavali grobna mesta za sahranjivanje van mesta predviđenih za tu namenu, na poljoprivrednom zemljištu u okolini starog groblja u naselju Brzi Brod, koje je stavljeno van upotrebe.

U Komanulanoj policiji nisu mogli da daju detaljnije podatke o ovom slučaju, tako da ostaje nepoznanica po kojoj ceni su prodavana grobna mesta i kako je to regulisano.

Činjenica je da su nelegalna groblja veliki problem u Nišu i da se cena dvogroba na ovakvim grobljima kreće između 300 i 500 evra.

Pored pomenutog u Brzom Brodu, nelegalna groblja su i Vrežinsko, groblja u Novom Selu i naselju Branko Bjegović.


Besplatno sahranjivanje na Romskom groblju

groblje Parcele 1407 i 1417 na Romskom groblju u vlasništvu Grada - sahranjivanje besplatno, foto: Geo SrbijaI dok su na pojedinim grobljima formirane “cene”, na Romskom groblju je sahranjivanje besplatno iako je nekoliko parcela, na kojima se vrše sahranjivanja, u vlasništvu Grada. Ove parcele su, baš kao i parcele na Novom groblju, uknjižene za ovu namenu.

Ivan Paunović iz Romskog udruženja “Cvetno srce” potvrđuje ovu informaciju i kaže da su parcele kupljene sredstvima donatora uz pomoć Direkcije za izgradnju grada.

- Mi smo tražili od grada da se groblje proširi. Ranije nije bilo sluha, pa smo napisali projekat i uz pomoć našeg predstavnika u Narodnoj Skupštini i Branislava Jovanovića iz Direkcije za izgradnju kupili smo nove parcele - rekao je Paunović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • imeiprezime

    09:25 // 9. 8. 2014.

    komunalna policija ne moze da podnosi krivicne prijave

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: