Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 7. 9. 2021.

| Hronika

Kućni pritvor za vozača iz nesreće u Nišu u kojoj je stradala 25-godišnjakinja iz Vladičinog Hana

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
sud
Sud odlučio da ga pusti da se brani iz kućnog pritvora, porodica nastradale burno reagovala; foto: JV/M. Z.

Posle 10 meseci u zatvorskoj jedinici u pritvoru 20-godišnji M. G. koji je optužen da je 21. novembra prošle godine izazvao nesreću kod Bulevarske pijace u Nišu u kojoj je nastradala 25-godišnja J. P. iz Vladičinog Hana, preći će u kućni pritvor uz elektronski nadzor, odlučio je Viši sud. Nastavak suđenja zakazan je za kraj septembra.

Optuženom je na današnjem ročištu određen kućni pritvor, a na zahtev njegovog branioca Milana Zelena, koji je zatražio od suda da se ukine pritvor jer, kako procenjuje advokat, "ne postoji uznemirenje javnosti" i optuženi je mlađe punoletno lice.

Ovu odluku porodica nastrale devojke nazvala je skandaloznom, a advokat oštećenih Živadin Bogdanović smatra da “ide na ruku okrivljenom”.

Na ovaj način odbrana uzima poene za sebe i olakšava situaciju svoju dalje u toku postupka, jer će okrivljeni dalje sedeti kući. To što će imati elektronski nadzor faktički njemu ne predstavlja nikakav problem da se druži, prima posete i uživa u slobodi, dok ožalošćene porodice nisu u situaciji da dobiju odgovarajuću satisfakciju – rekao je Bogdanović.

Inače, suđenje za ovu nesreću počelo je u julu ove godine, na današnjem ročištu saslušan je veštak psihijatrijske struke koji je objasnio da je optuženi vozač u trenutku nezgode imao 1. 38 promila alkohola u krvi, a da mu je ta analiza urađena u 2:05 i u 3: 05, dok se sama nesreća dogodila 25 minuta iza ponoći.

Naredno ročište zakazano je za 30. septembar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DMXX

    13:30 // 8. 9. 2021.

    Ubijes nekog,povredis nekog,pucas na nekog ide nanogica klasika...pogotovo ako je tata clan sekte,onda moze i uslov vrv...A klince za 5-10g trave na 3god.robije.Kakva nakardna zemlja,sa nakaradnim politicarima i pravosudjem.Samo bekstvo iz Srbistana je spas!

  • Ricardo

    13:02 // 8. 9. 2021.

    Тужиоц и судија то су срца два, тра ла ла тра ла ла,

  • JOLY

    11:18 // 8. 9. 2021.

    KAKO SAMO NIJE SRAMOTA TE SUDIJE,KAKO JE MOGUCE DA NEKOGA PUSTE DA SLUZI KAZNU U KUCI GDE CE MOCI DA PRIMA POSETE I ZIVO NORMALNO UZ SVE DOSTUPNO. STA NE POMISLE KAKO JE RODITELJIMA,KOJI SU ZAVIJENI U CRNO,ZA CEO ZIVOT,KAKVA PRAVDA,TO OVDE VISE NE POSTOJI....DOKLE VISE...STA BI TJ SUDIJA SADA URADIO DA JE TVOJE NEDUZNO DETE UBIJENO..... OVO JE UZASNO. NEKA VAM MAKAR BOG SUDI.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: