Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:46, 23. 5. 2022.

| Hronika

Laboratorija marihuane pronađena u Vladičinom Hanu, uhapšena trojica južnjaka

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
marihuana
Uhapšenima određeno zadržavanje do 48 sati; foto: PU Niš

880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama i oko 100 grama marihuane policija je pronašla u kući 25-godišnjaka u Vladičinom Hanu, a pored njega uhapšena su i dvojica Nišlija koji se sumnjiče da su kao članovi kriminalne grupe prodavali tu drogu u Nišu, Sokobanji i Prokuplju.

Zajedničkom akcijom Uprave kriminalističke policije u Nišu, Zaječaru, Prokuplju i Vranju, a u saradnji sa niškim Višim tužilaštvom, uhapšen je 25-godišnji A. V. iz Vladičinog Hana, kao i 26-godišnji D. V. i 24-godišnji D. S. iz Niša. Oni se terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako navode iz policije, sumnjiče se da su kao članovi kriminalne grupe prodavali narkotike u Nišu, Sokobanji i Prokuplju, kao i da su u januaru dvema osobama u Sokobanji, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane koja je od njih i oduzeta.

U pretresu kuće u Vladičinom Hana policija je juče pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali. marihuana Policija pronašla improvizovanu laboratoriju marihuane; foto: PU Niš

Takođe, nađeni su i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu biljaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci - piše u saopštenju policije.

U stanu 26-godišnjaka iz Niša, koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, pronađen je novac u raznim apoenima za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika, mrvilica i manja količinu marihuane, a kod 24-godišnjaka tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Iz stana 37-godišnjaka oduzeto je oko 40 grama marihuane za koju se sumnja da je nabavljena od ove kriminalne grupe, kao i da je bila namenjena daljoj prodaji. Kod 18-godišnjakinje je pronađena manja količinu marihuane, a kod 20-godišnjeg muškarca manja količina marihuane, kokaina, kao i vagica za precizno merenje - navode iz polciije.

Policija će protiv njih podneti krivične prijave Višem tužilaštvu u Nišu.

Po nalogu tog tužilaštva, trojici južnjaka je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    10:15 // 24. 5. 2022.

    Dokle ce da ganjaju ove sto imaju 100-tinak stabljika a one sa plantazom izgradjenom od nasih para brani sef sekte, jer nemaju jadni ni tonu marihuane

  • Poltron

    06:54 // 24. 5. 2022.

    A Jovanjica...... Mir stabilnost.

  • Зоран

    22:47 // 23. 5. 2022.

    А шта би са овима који пријављују бомбе по авионима и школама ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: