Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 23. 7. 2020.

| Hronika

Lažni savetnik Vučića osuđen na šest godina zatvora

Autor:G.B.Izvor:Južne vesti
viši i osnovni sud
Osuđeni ima pravo žalbe na prvostepenu presudu.; foto: JV / P. Blagojević

Šezdesetšestogodišnji Zvonko Cvetković, koji se predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića, pa od Nišlijke iznudio 30.000, a od žene iz Ćuprije 350.000 dinara, osuđen je pred Višim sudom u Nišu.

Lažni savetnik, sada prvostepeno osuđen za prevaru i iznudu, oštećenima je govorio da je Vučićev savetnik za bezbednost i visoki funkcioner BIA, da je osim sadašnjeg predsednika Srbije, tada premijera, u bliskim odnosima i sa drugima iz državnog vrha.

Tako je vlasnicu firme iz Niša N. R. ubedio u svoj lažni posao i da je ona pod istragom i pred hapšenjem, pa je pred njom navodno razgovarao sa zvaničnicima, tužiocem za organizovani kriminal i tražio 30.000 evra, navodno namenjenih njima, da ne bi bila uhapšena. Na suđenju se čulo da je N. R. iz dva navrata isplatila ceo iznos.

Od V. M. iz Ćuprije je dobio 350.000 dinara, koje je tražio kao pozajmicu da renovira kuću koju je kupio. Kuću, međutim, nije kupio, a V. M. je za veći deo isplaćenog iznosa koji joj nije vraćen uzela kredit.

Predstavljao se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera Vučića. Prevara je razotkrivena jer se oštećena N. R. zaista srela sa Aleksandrom Vučićem, kada je sa članovima Vlade bio u Nišu dve godine kasnije, 2017.

Osuđeni ima pravo žalbe na prvostepenu presudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vanja

    19:27 // 23. 7. 2020.

    Ima jos gorih prevaranata koji ne dobiju ni godinu dana robije za prevare gradjana oko stanova,izgleda da nisu koristili sveto prezime i dobro prosli.

  • Jonca

    12:08 // 23. 7. 2020.

    Nije problem toliko u njemu,koliko u ljudima koji su mu poverovali.Zamislite onda koliki je strah u njima pri samom pomenu imena AV.E taj strah svuda vlada,dok se on ne iskoreni,ljudi nece slobodno disati.Dok covek ceka u redu u Elektrodistribuciji,ja ga namerno provociram za AV,a on meni kaze nemoj tako mogu svasta da ti urade,da ti iseku struju,ostete plombu iako placas.Eto dotle je doslo.

    • MiskoM

      13:15 // 23. 7. 2020.

      Они који су пред Богом и људима чисти не плаше се ничега!
      Ти преварени су се плашили јер јесу грешни?
      Што мени неко не дође и каже да сам под истрагом

  • cloak and dagger

    11:23 // 23. 7. 2020.

    A ona dva minuta sto se lazno predstavljaju koliko ce dobiju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: