Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 14. 3. 2013.

| Hronika

Legitimisane majke koje teraju decu da prosjače

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
prosjaci,-foto-novosti.jpg
Foto: novosti.rs

U akciji niške policije podnete su krivične prijave protiv tri majke jer se sumnja da su koristile svoju decu za prosjačenje u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

One su procesuirane u redovnom postupku tako da nisu pritvorene. Prijave su podnete protiv N.M.(25), S.S.(33) i G.L.(26), sve tri iz okoline Aleksinca jer se sumnja da su koristile svoju decu za prosjačenje.

Sve tri su zatečene, sa maloletnom decom starosti od 2 do 11 godina, od strane policije, u prosjačenju u Nišu u Oberenovićevoj ulici.

Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu, kaže za Južne vesti da je ovo bila akcija upozorenja majkama da decu ne navode na prosjačenje po gradu.

- Nesumnjivo da je problem prosjačenja maloletnih lica postao veliki problem u gradu. Zato smo krenuli u akciju upozorenja majkama da to više ne čine jer će im u protivnom deca biti oduzeta. To znači da ćemo u sledećoj akciji, ukoliko legitimišemo ponovo iste majke, podatke poslati centru u Aleksincu koji će morati da pokrene postupak za slanje dece u hraniteljske porodice jer ne smemo dopustiti takvo ponašanje majki - rekao je Jonić za južne vesti.

Niška policija u saradnji sa Centrom za socijalni rad krenula je danas u rešavanje problema i uklanjanje maloletnih i punoletnih prosjaka s ulica Niša. 

U Nišu je pre dve godine evidentirano da ima oko 70 dece koja su prepuštana sami sebi ili neodgovornim roditeljima, pa zato se svaki dan mogu videti u prosjačenju, pranju šoferskih stakala, pa i sitnim krađama

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana Rajic

    20:49 // 17. 4. 2013.

    Komunalcima je naj vaznije da ganjaju babe po pijacama koje prodaju strukove bosiljkai slicne gluposti za neku sicu jer zaboga ne placaju tezge i poreze a sto ovi prosijaci vrsljaju po ulicama da je po nekad nemoguce proci nema veze.To je verovatno bitno biracko telo jel'te.Jadna smo ti mi zemlja.

  • Sasa Ilic

    08:44 // 17. 3. 2013.

    Pored Kalce,ispred muzeja,kod hotela Nis,decasi od 20.ak godina prodaju hemijske olovke ili neke razglednice.Na odeci nose zakacen neki bedz,sa slikom srca.Kazu gazda im je iz sela Hum,a ima lokal u podzemnom.Pre par meseci pitao sam ih kolika im je plata.Decak mi je odgovorio da su radili ceo mesec,a da ih je gazda odveo na veceru da jedu koliko mogu.Da napomenem da su deca bivsi djaci specijalne skole...Cisto iskoriscavanje dece.Trebalo bi ove moje tvrdnje proveriti,kao i njihovog gazdu.Zao mi je te dece...

  • Пантелија Топаловић

    16:35 // 16. 3. 2013.

    Znači ove tri majke nisu imale makroa koji sarađuje sa policijom pa su privedene, a ovi ostali 100tinak mogu neometano da nastave da rade kao i proteklih godina? Svaka čast na akciji...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: