Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 10. 1. 2019.

| Hronika

Lekar niškog KC zbog mita pravosnažno osuđen na više od 2 godine zatvora

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
zatvor
Anesteziolog uskoro iza rešetaka; Ilustracija; foto: Flickr (Michael Coghlan)

Zbog toga što je tražio i primio mito kako bi pacijentkinjama dao epidural, anesteziolog niške Klinike za ginekologiju Vladan S. pravosnažno je osuđen na 2 godine i 4 meseca zatvora, kao i novčanu kaznu, potvrđeno je Južnim vestima u Višem sudu u Nišu.

Lekar koji je zbog sumnje na korupciju uhapšen još 2013. godine pod pretpostavkom da je od dvadesetak pacijentkinja uzimao po 300 evra i vredne poklone da bi im dao željenu anesteziju, nakon dugog sudskog postupka dobio je konačnu presudu.

Odluku Višeg suda donetu u maju prošle godine, krajem decembra potvrdio je Apelacioni sud i odbio žalbu branioca.

Odbijena je žalba i potvrđena presuda gde se V. S. oglašava krivim za izvršenje 3 krivična dela primanja mita iz Člana 367, stav 2 Krivičnog zakonika. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 4 meseca i novčanu kaznu od 400.000 dinara - kažu u Višem sudu.

Apelacioni je jedino, kažu u Višem sudu, preinačio presudu protiv M. R. i usvojio njegovu žalbu, te se on oslobađa presude za krivično delo davanje mita.

Lekar Vladan S. i dalje radi u KC, a kako zaposlenom osuđenom na više od 6 meseci zatvorske kazne po sili zakona sledi otkaz, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović kaže da će to i ispoštovati, ali kada im sud dostavi presudu.

Nemam pravo da se o takvim stvarima informišem preko medija već nama nadležni sud dostavlja presudu. Kao i u svim prethodnim slučajevima istog momenta kada dobijemo od nadležnih organa presudu, bez daljih opcija žalbe, a da je na više od 6 meseci osuđen, ja ću potpisati raskid ugovora - kaže Radovanović.

Napominje da nijedan zaposleni KC Niš koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju preko 6 meseci nije izbegao otkaz, jer je u ustanovi na čijem je čelu, ističe Radovanović, tolerancija na korupciju nulta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislijka

    23:34 // 12. 1. 2019.

    NE KRIVIM LEKARE NI MALO. A zasto? Zato sto su ih ti isti pacijenti naucil i navikli da dobijaju (uzimaju) sve od reda, pocev od rakije "za doktora", pa preko prasica i slicno do deviza....
    A njima se usladilo (kao sto bi svakom, niko nije gadljiv na pare)!
    Meni nikada nijedan lekar nije nista trazio, a nisam ni nudila!!!
    Zato, budite posteniji i realniji sa komentarima.

  • Glavno

    12:46 // 12. 1. 2019.

    Sve je namerno lose a ono dobro se kvari pa i pravosudje u Srbiji a sve ono sto je dobro izmisljeno je odavno u inostranstvu ali mi to ne prihvatamo i vecito smo u velikim problemima koje ne mozemo da resimo da bi doslo ono glavno.

  • Maruska

    01:52 // 11. 1. 2019.

    I da.. od svih Vas postenih... Ko je preskocio bacenih 100 dinara nadjenih na ulici? M? Niko? Kolika im je plata, 3x vise treba da uzimaju!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: