Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 7. 10. 2022.

| Hronika

Lekari iz Kuršumlije i sestra iz Prokuplja osuđeni, izdavali lažne negativne kovid testove i potvrde o vakcinaciji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Dom zdravlja Kuršumlija
Lekari Doma zdravlja u Kuršumliji osuđeni za falsifikovanje i zloupotrebu položaja; Foto: Lj. M.

Istraga Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije niškog Višeg tužilaštva pokrenuta marta ove godine završena je sporazumnim priznanjem krivice i uslovnom osuđujućom presudom od 6 meseci zatvora, sa rokom provere dve godine za 2 doktora Doma zdravlja u Kuršumliji, jednu medicinsku sestru prokupačke Opšte bolnice i sporazumom o oportunitetu za radnika jedne privatne zdravstvene klinike.

Do kraja meseca očekuje se epilog i petog osumnjičenog, doktora prokupačke Bolnice i jednog od pomoćnika direktora te ustanove, saznajemo u Višem javnom tužilaštvu i Višem sudu u Nišu.

U niškom Višem sudu naglašavaju da su u pitanju pravosnažna rešenja sa sporazumom o priznanju krivice za različita krivična dela koja su počinili.

S. M. je oglašena krivom za krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 KZ u podstrekavanju u vezi člana 33, B. V. je osuđen za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja 359, stav 1 KZ u vezi člana 61 i N. Đ. je osuđena za krivično delo falsifikovanje službene isprave člana 357 stav 1 KZ. Svi su osuđeni na 6 meseci zatvora, uslovno na 2 godine i radi se o pravosnažnim presudama na osnovu zaključenja sporazuma o priznanju krivice - kažu u Višem sudu u Nišu.

Merom oportuniteta zaključenim sa Višim tužilaštvom obuhvaćen je i K. I. zaposlen u jednoj privatnoj klinici i deo je te mreže, a bio je osumnjičen za falsifikovanje.

Kako saznajemo, osumnjičeni pomoćnik direktora prokupačke Bolnice S. P. koji se tereti za trgovinu uticajem, još uvek čeka epilog i još se ne zna hoće li biti redovnog utuženja ili će se slučaj zaključiti sporazumom.

Osuđeni B. V. i S. M. su lekari kuršumlijskog Doma zdravlja, a N. Đ. je medicinska sestra prokupačke Opšte bolnice.

Uranija Petrović direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji kaže da joj nije poznato da su dva doktora zaposlena u toj ustanovi pravosnažno osuđena i dodaje da prvi put čuje za to, a da osuđujuće presude nemaju veze sa Domom zdravlja uz konstataciju da “ako su nešto radili, oni su to privatno radili”.

Kako saznajemo, Posebno odeljenje niškog tužilaštva je početkom godine pokrenulo istragu protiv sada već osuđenih, zbog sumnje da su u kuršumlijskom Domu zdravlja izdavali lažne kovid sertifikate, negativne kovid testove ljudima koji nisu testirani i lažne potvrde o vakcinaciji osobama koja nisu vakcinisane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Support

    23:09 // 15. 10. 2022.

    Ne vidim ništa lose u tome što su radili. Mogu samo da napišem svaka im čast.

  • Serafim

    11:12 // 10. 10. 2022.

    Stvar je krajnje delikatna. Pravosudje oslobadja glavne nalogodavce a osudjuje boraniju koja se povinovala nadređenima Mi smo davno izgubili drzavu i sada nam sude partisku sudovi Izdajnici sve ste uništili i štitite kriminalce koji nam drzavu unistise odgovaracete svi koji štitite pravi kriminal i prave nosioce ovih nedela svi vi koji ih štitite znajte da pred. Bogom i ljudima izdajete srbij

  • MM

    20:22 // 8. 10. 2022.

    Kako vas nije sramota da lupate gluoisti?! Niko ne kaze koliko su zivota spasili u koliko su ugrozavali svoje zivote u vreme pandemije? I danas se lecite kod istih! Dok naklapate o drugima bolje obrisi te svoje smece! Dokolicari!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: