Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 24. 12. 2018.

| Hronika

Lekari se i dalje bore za život troje povređenih iz sudara autobusa i voza

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
I dalje su u životnoj opasnosti; Foto: JV/V. Milić

Dvoje tinejdžera i 31-godišnjak koji su povređeni u sudaru voza i autobusa koji ga je prepolovio kod Donjeg Međurova, kako kažu u Kliničkom centru, i dalje su u vrlo teškom stanju i životno su ugroženi.

Lekari se i dalje bore za život 16-godišnjaka koji su sa ozbiljnim povredama primljeni u niški Klinički nakon nesreće u kojoj je voz "prošao" kroz autobus, kada je sa težim povredama u ovu ustanovu primljeno čak 30 pacijenata u istom trenutku.

Devojka je zadobila teške povrede centralnog nervnog sistema, dok je mladić primljen sa ozbiljnim povredama gornjeg dela kičme i operisani su pre 3 dana, ali su i dalje u životnoj opasnosti.

I dalje je u teškom stanju i mladić koji ima 31 godinu, ali u Kliničkom nisu mogli da potvrde da li je reč o vozaču autobusa iz saobraćajne nesreće.

Podsetimo, nesreća kod Donjeg Međurova se dogodila u petak 21. decembra, kada je voz udario i prepolovio autobus, a na licu mesta je poginulo troje putnika i još njih dvoje tokom operacije u Kliničkom centru.

Ogorčeni što se njihovi zahtevi da se prelaz obezbedi godinama ne ispunjavaju, stanovnici Međurova, Novog Sela i Čokota, juče su blokirali prugu i put na mestu nesreće, zahtevajući da se odmah postavi rampa, a iz Železnice Srbije je najavljeno da će radovi konačno početi danas.

Direktor policije Vladimir Rebić je samo par sati nakon nesreće, dok je istraga još trajala, rekao da je za nesreću kriv najverovatnije vozač autobusa, dok su iz Niš ekspresa tvrdili da je po dolasku na posao šofer bio u "dobrom psiho-fizičkom stanju".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za nesreću nije okrivila bilo koje institucije države, javno preduzeće ili Ministarstvo na čijem je čelu, već je rekla da je u pitanju individualna odgovornost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: