Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 6. 2. 2012.

| Hronika

Lekari se probili do povređene starice

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
bager arhiva
arhivska fotografija

Spasilačka ekipa, zajedno sa lekarima Hitne pomoći iz Kuršumlije uspela je večeras oko 20,30h da stigne do sela Ivan Kula i pruži pomoć teško povređenoj Stojanki Tijanić (67), saznaju Južne vesti.

Lekari su, kako saznajemo, konstatovali da je ženi polomljeno koleno, ali da ne mogu to da sa sigurnošću to da tvrde, dok se ne obave detaljnije analize u Domu zdravlja.

Međutim, ekipama sada problem predstavlja povratak jer je sneg u kuršumlijskom kraju ponovo počeo da pada, pa se sada ponovo očekuje dolazak teške mehanizacije. U najboljem slučaju, kažu lekari, biće potrebno najmanje 3 sata da se vrate do Kuršumlije.

Stojanka je danas oko 13 sati javila da se povredila i da ne može da se pokreće, a da je sa njom u kući i njen sin, koji je takođe nepokretan. U prvom trenutku lekari su pretpostavili da je polomila kuk ili čak i kičmu.

Inače, osim problema sa dolaskom do pacijenata jer su snežni nanosi i preko 2 metra, u Domu zdravlja kažu da problem počinje da predstavlja i nedostatak prostora u stacionaru.

- Imamo 20 postelja, a 26 pacijenata. Sve i da hoćemo da ih pošaljemo kući, ne možemo. Jer, sneg ne prestaje i postoji opasnost da im se opet pogorša stanje, a da ne možemo da dođemo do njih - kaže direktor Doma zdralvja dr Tijana Arsenijević.

Doktorka Arsenijević apelovala je na sve Domove zdravlja u okruženju da prime njihove pacijente. U pitanju su hronični srčani bolesnici, koji pripadaju starijoj seoskoj populaciji, a kojima ove vremenske prilike uopšte ne idu na ruku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: