Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 24. 7. 2020.

| Hronika

Lekovi, nakit i parfemi zaplenjeni na Gradini

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
lekovi
Vrednost robe pola miliona dinara, foto: Uprava carina

Preko pola kilograma srebrnog nakita, lekove i reagense za različite testove i 8 parfema čija je ukupna vrednost procenjena na preko pola miliona dinara, pronašli su carinici prilikom kontrole kombija na graničnom prelazu Gradina.

Prekršaj je otkriven 23. jula u kombiju koji se kretao iz pravce Bugarske, kažu u Upravi carine, a 50-godišnji vozač rekao je osim malo praška za pranje, vode i hrane, nema šta da prijavi. lekovi Foto: Uprava carine

U kontroli je utvrđeno da je sakrivao 200 kilograma deterdženta za pranje rublja, koji je putnik najpre želeo da vrati nazad u Bugarsku, a potom se predomislio i uz izjavu o odricanju u korist države, celu količinu predao carinicima na Gradini - kažu u Upravi carina.

Daljom kontrolom kombija pored suvozačevog sedišta pronađeno je pola kilograma nakita, dok su u gepeku pronađene torbe pune lekova koji se koriste u lečenju hepatitisa B, dijabetesa, kao i serološki testovi za helikobakteriju i testovi zaotkrivanje urinarnih infekcija.

U torbama su se našle i brojne boce sa raznim reagensima, kontrastom za magnetnu rezonancu i tečnošću za održavanje različitih laboratorijskih aparata i jedan upravljački panel interfejsa i 8 parfema - navode u saopštenju.

Sva otkrivena roba zadržana je do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: