Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 17. 2. 2011.

| Hronika

Leskovac: otrovano 20 pasa

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
arhivska fotografija

LESKOVAC – Tela 20 pasa pronađena su na dve lokacije u Leskovcu, u blizini "Leteksovog" mosta i naselju Dubočica. Pretpostavlja se da su otrovani.

Društvo za zaštitu životinja "Srećko" najavilo je da će zbog ubistva ovih životinja podneti krivične prijave protiv nepoznatih lica.

Volonteri ove organizacije, koji su transporovali pse do stočnog groblja, koje se nalazi u neposrednoj blizini azila za pse u selu Turekovcu, ocenili su da je svih 20 pasa otrovano!

Marija Petković, predsednica Društva, kaže da će preduzeti energične mere u kažnjavanju lica koja su usmrtila pse.

Ulicama grada luta oko 1.500 pasa, procenjuju u JKP Komunalac koji je zadužen za hvatanja pasa, a njih ima i u Vlasotincu Lebanu, Bojniku, odnosno u svim većim mestima Jablaničkog okruga.

- Ovo, nažalost, nije prvi slučaj masovnog ubijanja pasa u našem gradu i zato apelujemo da svako mora da izvršava zadatke kako bi se problem pasa lutalica što efikasnije rešavao! – pojašnjava Marija Petković.

Šef Odseka veterninarske inspekcije Jablaničkog okruga Momčilo Cvetković kaže da će podneti krivičnu prijavu prototiv N.N. počinilaca, odnosno lica koja su usmrtila pse-lutalice.

U poslednjih pet godina pokrenuto je više od 450 postupaka za nadoknadu tzv. nematerijalne štete zbog ujeda pasa-lutalica i do sada je polovina postupaka završena, jer su donete pravosnažne sudske presude.

Hvatanje pasa-lutalica u nadležnosti je posebne službe JKP Komunalac i u privremenom azilu za pse, nedaleko do Leskovca, neprekidno je smešteno više od stotinu pasa-lutalica, što je iznad projektovanog kapaciteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    09:47 // 21. 2. 2011.

    @snezana jovanovic

    To sto cu ja da napisem da se zovem Petar Petrovic nista ne znaci, kao sto nista ne znaci ni Snezana Jovanovic. Bitan je stav koji se iznosi a tvoj stav je ekstreman te zbog toga ga ne razumem i ne mogu da se slozim s njim.

  • Milena Milic

    01:50 // 19. 2. 2011.

    Snezana, ocigledno da Vama/tebi FALI obrazovanje i vaspitanje, prema tome ne kritikuj/te druge.

    I dokle ce vise zivot psa biti bitniji od zivota COVEKA?! Dajte vise, resavate taj problem!

  • Snezana

    20:42 // 18. 2. 2011.

    A ti se hm prvo predstavi imenom i prezimenom pre nego sto odllucis da prosipas pamet...
    nisu nadlezni duzni da resavaju problem neukih gradjana!!!!!!! za to sluze skole i domace vaspotanje koje veci hvali, jer su vam roditelji bili previse zauzeti, pa nisu stigli da objasne da razlikujete babe od zaba,!!!!1

    ko danas otruje psa, sutra ce dete, jer sta deca znaju cega treba da se klone i sta je namenjeno za njih a sta za te zlotvore pse, koji jure inapadaju stanovnistvo.l zato molim te procitaj lepo i svoj i druge komentare, ako opet odlucis da prosipas pamet ovde

    @Dragoljub

    vlasti ili ne, pitanje je kakav se to um odlucio da na ovakav nacin lisi zivot bice zivota????? u pravu si stidim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: