Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 16. 8. 2011.

| Hronika

Leskovac: u saobraćaju najviše stradaju biciklisti

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, saobracajna nezgoda

LESKOVAC – U leskovčakom kraju za nedelju dana u saobraćajnim nesrećama najviše je povređeno biciklista, a zatim slede vozači dvotočkaša, putničkih vozila i pešaci.

Prema podacima PU u Leskovcu, od 8. do 14. avgusta registrovao je 16 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a sedam lakše povređeno, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 359.000 dinara.

Osnovni uzroci saobraćajnih nesreća su: vožnja velikom i neprilagođenom brzinom - 2, neustupanje prava prvenstva prolaza - 2, nepropisne radnje u saobraćaju - 6 i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola - 3.

Saobraćajna policija je iz saobraćaja isključila i zadržala u službenim prostorijama 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, a najviše promila alkohola u krvi imao je M. M. (1,82 gr/mol).

- Saobraćajna policija će u narednom periodu pojačati kontrolu saobraćaja kako bi se otkrili vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, voze nedozvoljenom brzinom, sa posebnim osvrtom na vozače motocikala i mopeda – zaključuje se u saopštenju PU Leskovac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja be

    11:05 // 18. 8. 2011.

    E Srđne ako si im reko. Svaka ti je na mestu.

    @dzozey- ne lupaj. biciklisti napijaju sami sebe ako ćemo tako. Očigledno je da nisi upućen u stanje u Leskovcu.
    Najgore od svega je što se najgori prekršaji uvek prave na ista par mesta
    Svetozara Markovića - jednosmerna ulica, vožnja kontra smerom
    Bul. Oslobođenja - celom dužinom ulice zabranjen saobraćaj za bicikliste(trotoari su ogromni pa je tu predviđeno da se biciklisti kreću), znakova ima svuda, niko ne poštuje. Što je najgore, patrole se često tu nalaze, biciklisti prolaze pored njih i niko ne reaguje!
    Prolazak kroz crveno svetlo je još jedna od omiljenih "disciplina" biciklista u Leskovcu...

  • Arsić Srđan

    18:14 // 17. 8. 2011.

    Problem biciklista je veoma uočljiv i prestavlja zaštitni znak Leskovca. Za bicikliste u Leskovcu nevaži nijedno pravilo i nije čudo da su najzastupljeniji u nezgodama. Više bih skrenuo pažnju na nemarnost policije koja dozvoljava ovakvo ponašanje, stiče se utisak da su biciklisti povlašćena kategorija učesnika u saobraćaju. Svedoci smo a neka se zapitaju svi čitaoci dali su nekad videli da je naplaćena kazna za vožnju bicikala suprotnom stranom od propisane, nepostojanje svetala (pogotovu noćna vožnja) i specijalitet leskovačkih biciklista vožnja kolovozom i ako je crveno svetlo nagli prelazak preko pešačkog prelaza kao da su pešaci. Svako ko dolazi iz bočnih ulica mora da se uzda u dobre reflekse i kočnice. Velika je saobraćajna a i opšta nekultura tako da ništa nije neobično u priči o broju povređenih biciklista.

  • 1607

    13:01 // 16. 8. 2011.

    To je zato sto ne vode racuna o sebi, vec voze kao da su oslobodili celo grad i kao da je ulica njihova!!! Neka povedu malo racuna o sebi i sve ce biti ok. Vise mi se isplati da idem pesaka, nego da se 300 puta iznerviram, zato sto ne postoji bilo kakvo postovanje i sagledavanje situacije. Kad bi se ti biciklisti malo sklonili po strani bilo bi manje saobracajnih nesreca i sve bi bilo bolje!!!

    • dzozey

      18:29 // 17. 8. 2011.

      Biciklisti ne napijaju vozace automobila!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: