Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 23. 9. 2015.

| Hronika

Leskovčani stražare zbog lopova koji ne biraju šta kradu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
naselje-slavka-zlatanovica-leskovac.jpg
Banda "opustošila" naselje Slavka Zlatanovića u Leskovcu; foto: JV

Zbog straha od lopova koji su, kako tvrde, već opljačkali 20 domaćinstava i oko 200 vikendica, meštani naselja Slavka Zlatanovića u Leskovcu organizovali dnevne i noćne straže.

Kako kažu žitelji ovog srpsko-romskog naselja šest lopova ih i tuče kada im se suprotstave, a kradu gotovo sve, pa su tako iz farme nestali tele i desetak ovaca.

Iako meštani, kako tvrde, znaju ko ih krade, policija još nikog nije uhapsila.

Dok su usred bela dana pljačkali komšiju, suprug i ja smo reagovali, ali su nas oni gađali kamenjem i pretili da će nas ubiti, pa smo pobegli u kuću i zaključali se - priča za „Južne vesti“ starica Desanka Đorđević iz Timočke ulice.

Iz njenog dvorišta i podruma odnelta su dva elektro-motora, kablovi, manometri, breneri, crevo za autogeno zavarivanje, kazan, gusani radijator i ogromna količina gvožđa.

I njen sin Zoran je imao susret s članovima "bande", posle čega je organizovao straže. 2 Zoran tvrdi da se, i pored prijave policiji, pljačke nastavljaju

Krađe su počele pre 2 meseca, a kod mene su počeli da „operišu“ pošto su mi otruli psa. Dvojicu sam uhvatio iz zasede, ali su pobegli. Motkom sam ih jurio sve dok se nisu izgubili u drugom delu naselja. Nekoliko puta smo prijavljivali policiji, ali nema vajde, i dalje se pljačka - priča Zoran.

Još gore je prošao Nebojša Stanković koji je ostao bez aparata za varenje, kosilice, bušilice, brusilice, kolica, šporeta, kazana i vodovodnog alata.

Ogorčen sam na sistem, na državu, na zakone. Na ovaj način mi se šalje poruka da se selim, a gde da idem sa svoje dedovine - ojađen je Stanković.

U policiji kažu da su upoznati sa slučajem i “da se na njemu radi”.

Portparol Policijske uprave Leskovac Boban Zdravković potvrđuje za „Južne vesti“ da su dvojica lopova identifikovana i da će protiv njih biti podignuta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili više teških krađa.

Dodaje da se na ovom slučaju i dalje radi, uz odličnu saradnju meštana.

U međuvremenu, opustošen je i podrum Vlade Dinića iz susedne ulice, a porodica Pavlović ostala je bez zamrzivača i dva frižidera. Malo dalje, iz farme Mihajla Milenkovića nestalo je tele, ali i desetak jagnjadi. Poharana je i auto-mehaničarska radnja „Cvetković“ odakle je nestao alat vredan 15.000 evra. Obližnje vikend naselje na Rudarskoj čuki sa 200 vikendica je takođe “stradalo”.

Meštani tvrde da se radi o organizovanoj petočlanoj "bandi" iz komšiluka, kojoj u pohodu pomaže devojka iz susednog Radničkog naselja.

Baka Desanka ih je fotografisala mobilnim telefonom i fotografiju dala policiji, a njen sin Zoran kaže da se prikupljaju potpisi protiv organizovanih lopova koji će biti upućeni MUP-u Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    07:26 // 24. 9. 2015.

    Nije samo naselje Slavko Zlatanovic. Meni su ukrali dvr bicikle iz dvorista i otkako sam prijavio, evo vec desetak dana niko iz policije nije nasao za shodno da izadje da napravi uvidjaj, a kamoli da porade na slucaju. Bicikle vrede oko 50000. Jedna je skoro kupljena, a jedna pre par godina i kao nove su. Policija ce verovatno reci da su upoznati sa slucajem i da mozda rade na tome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: