Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 24. 2. 2024.

| Hronika

Leskovčaninu oduzeto vozilo zbog saobraćajnog prekršaja i odbijanja da se alkotestira

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
policija
Policija oduzela vozilo Leskovčaninu; Foto: Lj. M.

Nakon što je izvršio težak saobraćajni prekršaj i odbio da se alkotestira, policija u Leskovcu je u petak 23. febrauara privremeno oduzela vozilo “folksvagen pasat” kojim je upravljao 61-godišnjak.

Policija je Leskovčanina zaustavila sinoć oko 18:40 sati u Svetosavskoj ulici u tom gradu.

Ovaj vozač je u prethodne dve godine već pravnosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i zbog prekršaja nasilničke vožnje, vozeći u stanju potpune alkoholisanosti sa 2,03 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u službenim prostorijama, a dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu je obavešten o događaju i naložio je da se procesuira u skraćenom postupku nakon sprovedenog zadržavanja - navode u policiji.

Privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

U policiji naglašavaju da je počela primena nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, a koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Podsećaju da se pod teži sobraćajni prekršaj podrazumeva nasilnička vožnja, najmanje teška alkoholisanost, odbijanje alkotesiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, upravljanje motornim vozilom bez vozačke dozvole, prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas od dozvoljene, prekoračenje brzine van naselja za više od 80 kilometara na čas od dozvoljene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Klempa

    17:58 // 24. 2. 2024.

    Ovaj policajqc da zaustavlja dzipove i velike limuzine.Da budu jednaki za sve. Brzo ce se znati ....... pa da se bilduje na sirotinju i obican svet ..

  • Filozof

    12:54 // 24. 2. 2024.

    Kanda mi odavno zivimo "Leteci cirkus Monti Pajtona". Uhapsili su Lamborgini umesto vozaca, Pasat umesto vozaca od ranije poznatog policiji, za vozaca pod dejstvom alkohola i narkotika ni preksajna prijava dok je McLaren uz pratnju policije odvezen u servis ...
    Sta je sledece?
    Kada pacijent premine greskom lekara hapsi se stetoskop ...

  • Mirko

    12:03 // 24. 2. 2024.

    Znači počelo je...Teži prekršaj i ponovljen odoše kolca...Verovatno će u budućnosti teže krivično delo naravno ponovljeno i ode kuća...Samo napredno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: