Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 2. 10. 2013.

| Hronika

Lopov pred vlasnicom ukrao ogrev

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
DSCF6086.JPG

Prokupčanka Slavica Zlatanović obilazeći svoju vikendicu u prokupačkom selu Gornja Toponica zatekla je M. S. (62) iz Donje Toponice kako joj krade drva iz dvorišta.

Uplašeno ga je pitala šta to radi kada se lopov drznuo da joj odbrusi.

- Videla sam parkiran motokultivator bez tablica ispred dvorišta. Prikolica je bila skoro puna naseckanih drva, a trag je vodio do moje ostave za drva. Kada sam prišla, videla sam krupnijeg čoveka u maskirnoj jakni kako u rukama iznosi drva. Upitala sam ga šta to radi, a on mi je drsko odgovorio da bežim odatle - priča Slavica.

Ona kaže da se pomerila i ušla u kola jer nije smela da reaguje pošto je bila sama.

- Krenula sam nazad u nameri da pronađem policijsku patrolu. Nisam smela da se upustam u dalju raspravu sa njim. Ubrzo sam naišla na saobraćajnog policajca i kada sam se posle dvadesetak minuta sa policijom vratila u svoje dvorište, lopova nije bilo – kaže Slavica.

Sve se desilo oko 16h, u sred bela dana, a policija je ubrzo identifikovala lopova, posetila ga ali je on drsko rekao da bez sudskog naloga ne mogu da uđu u njegovu kuću.

U međuvremenu mu je poslat poziv da se javi na razgovor u policijskoj stanici u Beloljinu, gde je M.S. tvrdio da je drva dobio od brata.

- Najgore u svemu je što su to krađe malih vrednosti i što oštećeni samo može privatno da ga tuži – kaže za Južne vesti dobro obavešten izvor koji dodaje da su takve krađe česte jer lopovi znaju da se teško dokazuje krivica. 

U svoj priči najstrašnije je što u ovoj nemaštini većina domaćinstva godišnje skuplja novac za  kupovinu drva kako bi sebi obezbedilo ogrev za zimu i što ima drznika koji im i te siromašne količine ukradu, a pritom ne postoji zakonska regulativa kojom bi se adekvatno kaznili.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • konjicki

    23:37 // 3. 10. 2013.

    Sve lopove bi ja po kratkom postupku.Kao kinezi.

  • Nišliski Džeronimo

    22:33 // 3. 10. 2013.

    Mala vrednost za zakon, ali velika za osirotelog seljaka. Država štiti lopove. Organizovati seoske straže - i udri po grbinu lopova. Po zakonu: mala vrednost - malo i tepanje. Pravdu u svoje ruke.

  • misa

    19:48 // 3. 10. 2013.

    Bitno da policija ima pomoc preko plate od 10.000 mesecno,i da obican prasinar ima ukupna primanja od oko 55.000 mesecno,sramota bre,vucicu vidis li ti ovo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: