Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:29, 26. 10. 2012.

| Hronika

Lovokradice ubile 20 pasa kod Niša

Autor:V.A.Izvor:Telegraf
Rane-na-psu-1.jpg
rane na psu koji je srećom preživeo

Dvadesetak pasa uginulo je u mukama nakon što se uhvatilo u klopke koje su po brdu Vinik kod Niša postavile lovokradice.

Meštani naselja Vinik, gde je najviše nesavesnih lovaca, zatražili su pomoć lovočuvarskih službi i policije.

- Na sve strane su raspadnuti leševi životinja, a mi koji živimo na Viniku ne možemo da spavamo od cike uhvaćenih pasa - žali se Goran Stojanović.

U izjavi za Telegraf on je rekao da je samo prošle nedelje uklonio 30tak zamki postavljenih na Viniku.

- Većina pasa je već bila mrtva, oni koji su preživeli imaju veoma teške povrede, vrat im je bukvalno presečen. Te klopke su u stvari omče od čelične žice, koje se zatežu kada lovina počne da se batrga - kaže Stojanović.

Stojanović pokazuje i psa koji je imao sreće da preživi iako mu je pokidano ždrelo.

Srđan Kocić, upravnik Lovišta Niš, kaže da zakon zabranjuje upotrebu zamki i da su lovočuvari krenuli u potragu. zamka Omča u koju se hvataju nesrećne životinje

- Nije lako otkriti te ljude jer oni zamke postavljaju krišom, a vode računa da ne budu viđeni i kada uzimaju plen. Pojačaćemo kontrolu ovog područja kako bismo ih otkrili i protiv njih podneti prijave policiji – najavljuje Kocić.

Krivični zakon ubijanje i mučenje životinja tretira kao krivično delo za koje je osim novčane predviđena i kazna zatvora do tri godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Nikolic

    18:59 // 1. 11. 2012.

    Ovi je dovoljno za vas ljubitelja zivotinja a mrzitelja dece...
    http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/350903/Psi-lutalice-izujedali-sedmogodisnju-devojcicu-u-Valjevu-i-vukli-je-30-metara

  • Anica Aleksov

    23:45 // 29. 10. 2012.

    kako vam nije zao da ubijete tako divne zivotinje,koji su vam najbolji prijatelji,oni traze ljubav isto kao i svako dete i svaki covek........ da postoji neki zakon u ovoj drzavi pa da se spase te jadne i neduzne zivotinje od bezobraznih i zlih ljudi ccccc nemam reci!Kazna od 50 godina zatvora,za takav zlocin!!!!

  • Александар Миладиновић

    09:40 // 28. 10. 2012.

    A pre neko vece dete mi isterali iz pamet kad su poceli da rzu i laju, da mu je samo dlaka jedna hvalila sa glave, vidli bi sta bi se desilo ...

    • jelena

      13:10 // 28. 10. 2012.

      E jadno dete, a ne istera ga iz pameti televizija, kompjuter, igrice.. djubre na sve strane, prljavstina, manijaci, narkomai..to sto jede pljeskavice.. samo ga psi isteraju iz pameti? tjah,
      Divni sve neki roditelji a deca im vise na ulicama, jedu junk food jer mame gledajuci serije nemaju vremena da kuvaju rucak, u skoli se svi fiksaju i duvaju lepak..ali eto jadna deca, jer ima pasa na ulici. Ja bi poslala policiju da proveri ovog coveka da nije on postavio zamke!

    • Marko

      22:33 // 28. 10. 2012.

      normalno!

    • Sasa Nikolic

      12:00 // 29. 10. 2012.

      @jelena Kada budes imala dete, a ocigledno ga nemas, probaj da ga sacuvas od drustva... tu si nemocna. Ali, mozemo sacuvati decu od pasa lutalica. Daleko od toga da neko opravdava varvarski cin.
      Draga Jelena dace Bog da jednom i ti imas svoje dete pa ces videti sta je roditelj sve spreman da uradi za svoje dete.

    • Ja

      16:44 // 16. 11. 2012.

      Rzu konji a psi REZE. I ne moze nista da mu HVALI nego fali. Za razumevanje je potrebno i da poznajes jezik. A oni su verovatno rezali i lajali na tebe jer su provalili kakav si.

    • Jasna

      20:39 // 16. 11. 2012.

      Za pocetak,kaze se FALI, a hvali se roba koju prodaje neko ,recimo.Kao drugo, rzu konji,psi reze.A mozda biste voleli vise da se dete uhvati u ovu omcu,posto vidim da podrzavate ovo?Ili u kljusu?
      Od toga i od slika otrovanih pasa po ulicama deca nemaju traume?Samo trazite opravdanja za nasilje.A da, pre nego sto neko nesto kaze, JA DETE IMAM i moje dete ima dva psa.I znam kako je kad ti neko napadne dete.A po pricama raznih online-kriticara,svaki dan u zemlji Srbiji 2000 pasa napadne 2000 dece.Nesto nisam sigurna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: