Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 7. 3. 2013.

| Hronika

Lož ulje prodavali kao evro dizel

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dizel.jpg
Ilustracija, foto: korzo.net

Devet osoba koje su jutros širom Srbije uhapšene u akciji niške policije, sumnjiče se da su lož ulje prodavale kao evro dizel i dizel D2 i tako stekle protivpravnu imovinsku korist od preko 7 miliona evra.

Zbog sumnje da su povezani sa velikom utajom poreza, falsifikovanjem službenih dokumenata i korupcijom uhapšeni su Z. H. F. iz Niša, I. S. iz Leskovca, M. R. iz Babušnice, S. M. iz Svilajnca, N. Đ. iz Paraćina, Z. M. iz Obrenovca, A. A. iz Beograda, i S. V. i M. L. iz Šida.

Kako stoji u policijskom saopštenju, sumnja se da su uhapšeni kao ovlašćena lica, direktori i zaposleni u preduzećima "Slobex OIL" iz Šida, "LPM Termil" iz Šida, "Hadži invest" iz Niša, "Exalibur Pro" iz Niša, "Bavardi" iz Beograda, "Selection Point" iz Novog Beograda, "Nikđor" iz Paraćina i "NN Trejd" iz Svilajnca, za količinu od skoro 8 miliona litara lož ulja koje su u promet pustili kao evrodizel i dizel d2, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 7 miliona evra i oštetili budžet Republike Srbije za iznos od 315.561.988 dinara.

Pretpostavlja se da su osumnjičeni imovinsku korist stekli tako što su izbegli plaćanje akciza, poreza na dodatnu vrednost i porez na prihod građana.

Devetoro osumnjičenih uhapšeno je rano jutros i u toku je, kako saznajemo, saslušanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Перица Мали

    09:38 // 8. 3. 2013.

    @018, браво.
    Где је сада удружење за заштиту права потрошача.Да у име свих потрошача који користе евро дизел за своја возила покрене тужбу и надокнаду штете за оштећење и скраћивање века трајања мотора употребом неадекватног горива.Ја се нудим да му прикупим намање 1000 потписа. Држава ће намирити своја потраживања запленом имовине оптужених и осуђених,а како ће се намирити обманути грађани.Тако се оправдава постојање удружења, а не празна прича, позирање пред камерама, и протоколарна саопштења на медијима. Колико тужби је удружење поднело против несавесних трговаца, произвођача и свих оних који обмањују потрошаче и на тим обманама и преварама зарађују огроман новац.
    Шта удружење предузима против градске власти која подиже цене услуга јавних предузећа,урачунавају инфлацију у којекакве будалаштине.Народ не добија новац за свој рад,месецима и годинама,без обрачунавања камата а о инфлацији да и не говоримо, а ако се не плати неки од рачуна, раде маказе и долазе на врата утеривачи.

  • Zoran

    07:11 // 8. 3. 2013.

    na ovo stanje... *DUSANOV ZAKON * JE ZAKON POZELJAN!

  • ghjgdfg

    22:44 // 7. 3. 2013.

    Pravda za Miodraga!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: