Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 4. 9. 2020.

| Hronika

Luksuzni džip vredan preko 40.000 evra zaplenjen na Gradini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
džip
Vrednost preko 40.000 evra; foto: Uprava carina

Zbog toga što je preko granice pokušao da preveze neocarinjen auto za koji nije posedovao nijedan carinski dokument, carinici su na Graničnom prelazu Gradina 42-godišnjem muškarcu iz Subotice zaplenili luksuzni džip vredan preko 40.000 evra.

Vozeći putnički kombi sa prikolicom, bračni par iz Subotice uputio se ka Bugarskoj, a u prikolici je bio natovaren "Jeep Wrangler Unlimited" bez registarskih tablica. Procena carinika bila je da je auto od 3.604 kubika, starosti 4 godine, vredan preko 40.000 evra.

Oni su na pitanje carinika šta imaju da prijave za carinsku kontrolu rekli da nemaju ništa i da samo prevoze auto na prikolici iz Subotice ka Bugarskoj gde nameravaju da ga registruju, a carinicima je bilo sumnjivo što tako vredno vozilo na sebi nema ni redovne niti privremene tablice. džip Problem pokušao da reši transportom u Bugarsku; foto: Uprava carina

Carinik ih je potom upitao šta imaju od dokumentacije za automobil koji prevoze, jer kako nema registarske oznake, potrebno je da pokažu odgovarajući izvozni ili tranzitni dokument. Tada su putnici rekli da ne poseduju ni jedan od dokumenata koje je carinik pomenuo, već da imaju fakturu iz Mađarske i fotokopiju poništene saobraćajne dozvole za natovareni auto - kažu u Upravi carina.

Vozač je rekao da su privremene tablice davno istekle i da su mu kod kuće u Subotici, što praktično znači, kako objašnjavaju u Upravi, da je auto nelegalno bio u zemlji. Pretpostavka carinika je da se vozač ''preračunao'' i propustivši rok za carinjenje stvorio sebi dodatni problem koji je pokušao da reši nelegalnim izvozom u susednu zemlju.

Pošto je preko granice pokušao da preveze neocarinjen auto za koji nije posedovao ništa od carinskih dokumenata, luksuzni džip i ključevi su zbog neprijave, privremeno zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnika pokrenut.

U Upravi carina podsećaju da polovni automobili koji se uvoze u zemlju moraju na sebi imati privremene tablice čije je važenje ograničeno na svega nekoliko dana i služe kako bi vozilo moglo u što kraćem roku da se ocarini u najbližoj carinarnici.

Ako uvoznik to ne učini u predviđenom roku, automobil postaje neocarinjena i samim tim nelegalna roba koja ne može da se registruje, pa ni da se koristi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    20:40 // 5. 9. 2020.

    Narodu je tesko udovoljiti!
    Sve se vrti oko poltike, ovi kada nisu na vlasti pljuju sve redom, ovi koji su na vlasti brane sve redom... Pa se rotiraju. A svi jedva cekaju da gurnu ruke u med.. i da voze te iste dzipove..
    E moja Srbijo.

  • Nn

    00:06 // 5. 9. 2020.

    Vredi 30, a ne 40, ali sve i da je 40, ne spada u luksuzne. Luksuzan je samo u odnosu na našu prosečnu platu...a naravno da ide u Bugarsku, poznati raj za kradene. Svaka čast carini svakako, bilo greškom ili pravom dobrom namerom, lep plen.

  • Filozof

    20:13 // 4. 9. 2020.

    ... nekom zaplene dzip kupljen od trinaeste plate a neko dobije penkalo i kljuceve od Bele kuce ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: