Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 28. 8. 2022.

| Hronika

MUP: Brojni propusti i kazne za prevoznika čiji autobus se prevrnuo kod Pečenjevca

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
autobus pečenjevce
Brojni propusti i kazne; foto: A. K.

94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu vozača i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, utvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u vanrednom nadzoru prevoznika iz Sombora čiji autobus se prevrnuo 21. avgusta kod sela Pečenjevca, kada su poginule dve osobe i više njih je povređeno.

Ministarstvo je nakon nadzora izreklo i novčane kazne prevozniku Severtrans.

Prilikom nadzora, utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara, kao i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu - saopštavaju iz MUP-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu.

Takođe, podsećaju da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste.

Podsetimo, nesreća se dogodiila 21. avgusta, ujutru posle 5 sati, a putnici su se vraćali s mora iz Grčke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kritičar

    20:57 // 28. 8. 2022.

    Zasto MUP Srbije tacnije Saobraćajna policija ne kontroliše Sp Lasta u Nisu na prevozu radnika Leoni Nis koji voze radnike sve 3 smene bez vremena odmora praveci tako mnogobrojne prekrsaje u ZOBS i ugrozavajuci i vozace i putnike..? Jel treba nesto da se desi da bi neko reagovao jer je to "Drzavna Lasta"

  • Filozof

    16:21 // 28. 8. 2022.

    ...vozaci autobusa nesavesni, piloti pijani, zrtve nasilja izazivaju nasilnike, radnici nezadovoljni minimalnom zaradom, profesori svakog Septembra odrzavaju tradicionalnu manifestaciju - "strajk prosvetara", gradjvinci neprijavljeni, lekari sa kupljenim diplomama, doktori za laznim doktoratima, ministri deo kriminalnih grupa, ...
    Welcome to Serbia ...

    • Kritičar

      20:59 // 28. 8. 2022.

      Druze vozaci autobusa jesu savesni ali u Lasti voze radnike sve 3 smene bez odmora,zna i policija ali nece da reaguju..dok se nesto ne desi pa odgovara vozac

  • Miloš

    14:15 // 28. 8. 2022.

    Meni se smeju kada stavim pojas u autobusu, ljudi najviše u ovakvim prilikama ginu zbog tumbanja i sudaranja sa ostalim putnicima i objektima. Da su vezani za sedište, mnogo bi manje povređenih i poginulih bilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: