Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 30. 3. 2018.

| Hronika

MUP: Informacije o paljenju Banđurovih kola nisu od javnog značaja

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Miloš Banđur
Banđur i dalje bez zaštite; Foto: JV/P. B.

Da li će policija procenjivati bezbednost zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, kome je neko pre 4 meseca zapalio kola i da li će dobiti policijsku zaštitu i dalje ostaje nepoznato, jer su u Ministarstvu unutrašnjih poslova ocenili da te informacije “nisu od javnog značaja”.

Novinari Južnih vesti su zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražili od MUP-a odgovore na pitanja da li ima potrebe da se zaštite Banđur i njegova porodica, što je sam zamenik gradonačelnika zahtevao 8. januara od novoimenovanog načelnika niške policije Slaviše Virijevića.

Tražene su i informacije o samoj istrazi paljenja Banđurovih kola, jer ni nakon 4 meseca, nema nikakvih zvaničnih informacija iz policije. Međutim, MUP je odgovorio i to tek nakon reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja, da sva ta pitanja nisu od javnog značaja.

Tražena informacija nije od javnog značaja u smislu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji definiše informaciju od javnog značaja kojom raspolaže organ vlasti, nastala u radu ili u vezi sa radom organa javne vlasti, sadržane u određenom dokumentu - naveli su u MUP-u.

Pre više od 4 meseca, 16. novembra 2017, u 3 ujutru, neko je zapalio Banđurova kola ispred njegove kuće. On je tada rekao da smatra da su ona zapaljena i da to može da bude vezano samo za njegovu funkciju zamenika gradonačelnika Niša i izjave povodom izbora direktora javnih preduzeća. I gradonačelnik Darko Bulatović nakon toga je zatražio policijsku zaštitu za svog zamenika. Međutim, Banđur zaštitu nije dobio, čak ni onda kada je sam zatražio januara ove godine.


Osnovno tužilaštvo: Policija još radi na slučaju

Ni 4 meseca nakon incidenta, istraga se nije pomakla dalje od početka, a jedino je poznato da je Osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za podnošenje krivične prijave protiv nepoznate osobe, kao i da su saslušani pojedini funkcioneri niškog SNS-a.

Decembra 2017. je upućen zahtev policiji za otkrivanje N. N. izvršioca i prikupljanje svih obaveštenja - navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Međutim, dodaju, iz Policijske uprave još nisu poslali izveštaj, jer, kako kažu, verovatno je "postupak sa njihove strane još u toku".

Podsetimo, zbog paljenja službenog vozila MUP-a, trojica mladića uhapšena su 27. januara, a ovo je bilo prvo hapšenje posle serije paljenja automobila u Nišu od sredine prošle godine. Inače, mladić koji je prošlog juna zapalio “mercedes” na Somborskom bulevaru, kao i službeni auto načelnika Kriminalističke policije, nagodio se sa Tužilaštvom za ova dela i dobio osam meseci zatvora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Limunko

    17:36 // 11. 4. 2018.

    Lele, al me ovaj nervira. Poviše od Bulatovića.

  • Ko to jeste

    08:31 // 31. 3. 2018.

    Da li su oni kriminalci koji zapalise auto zameniku od javnog značaja?! Ko pali taj je kriminalac, kriminalci=zatvor, što pre grad će biti bezbedniji.

  • Dejan Petkovic

    04:16 // 31. 3. 2018.

    Puna podrska Milosu, izuzetnom coveku, mali je ovo grad da bi se nesto sakrilo, svi koji poznaju situaciu znaju da je Milos u pravu ali sila boga ne moli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: