Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:08, 5. 1. 2023.

| Hronika

MUP: Lažna prijava za silovanje u Nišu, devojka priznala

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Policija KOSTA
Iz policije kažu da je 29-godišnjakinja sama priznala da je lažno prijavila silovanje; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Nakon detaljnih provera u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, niška policija je, kako je saopšteno, utvrdila da je 29-godišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila da je silovana 30. decembra prošle godine u jednom niškom kafiću.

U policiji navode da je ona u razgovoru obavljenom pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila 29-godišnjeg muškarca za silovanje, kao i za mesto gde je navodno silovana.

Apelujemo na javnost i medije da ne iznose neproverene informacije, jer na taj način ometaju rad policije i tužilaštva - navodi se u saopštenju policije.

Inače, tokom dana policija se oglasila saopštenjem u kome se rekli da su prikupljene informacije predali niškom Višem tužilaštvu, gde su potvrdili da je pokrenut predistražni postupak i da se proveravaju sve okolnosti, a čitav slučaj zbog koga je pokrenuta i onlajn peticija, uznemirio je širu javnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ista policija 90ih bila

    10:52 // 8. 1. 2023.

    Sigurna sam da je sve bilo jasno odmah ali da je prijava iskorišćena (možda i montirana) u cilju širenja straha i zamajavanja naroda

  • Skitam i pitam

    20:04 // 6. 1. 2023.

    Koliko sam uspeo da shvatim ovaj slučaj je jako uznemirio javnost, o čemu svedoči i pokretanje peticije. I nije normalno da neko narod pravi idiotima.
    Dakle, draga gospodo iz policije i tužilaštva ovde nešto "debelo" nije u redu. Ako nije bilo krivičnog dela silovanja, ko će i kada pokrenuti tužbu protiv devojke "koja nije silovana", zbog uznemiravanja javnosti?

  • Giskela

    19:10 // 6. 1. 2023.

    Ima tu jedan problem i nije mali a to je sto policiji ne verujem apsoluno NISTA isto tako ne verujem tuzilastvu, pre ce biti da je pod pritiskom dala izjavu da je lazno prijavila kako bi se spasili monstrumi nego da je toliko nenormalna da ode da prijavi nekog eto doslo joj. Ne moramo da znamo njeno ime ali mogli bi da se znaju nalazi hitne npr.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: