Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 11. 1. 2021.

| Hronika

MUP: Otac vozača “audija” nije radio u policiji

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
saobracajka
Vozačev otac nije radio u policiji, tvrde u MUP-u; foto: JV

Iako je prethodnih dana na društvenim mrežama kružila informacija da je otac mladića koji je vozio “audi” kojim je usmrtio dvojicu Nišlija u Duvaništu, bivši policajac, iz MUP-a su to demantovali. Oni kažu da A. S. ne radi niti je ikada bio zaposlen u policiji.

Ova informacija nije kružila samo društvenim mrežama, već su o njoj pisali i pojedini beogradski mediji, a sinoć ju je u emisiji "Utisak nedelje" ponovio i nekadašnji šef Vojne bezbednosti Momir Stojanović.

Sa nepotvrđenim informacijama se išlo dotle da je otac 19-godišnjeg N. S. povezivan sa rušenjem u Savamali. Navodno je tada bio šef smene i nije odreagovao na pozive građana koji su ukazivali na bespravno rušenje.

Međutim, u svom odgovoru portalu Nova.rs, Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je ove informacije.

Povodom Vašeg pitanja obaveštavamo Vas da je proverom kroz evidencije MUP-a utvrđeno da A.S. ne radi niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, pa samim tim nije ni mogao da bude šef smene. Pozivamo sve političare da tragediju u Nišu ne koriste u svojim dnevno političkim obračunima i da u javnost ne izlaze sa neistinama - saopštio je MUP Srbije.

Ovo je drugi put da MUP ovu tragediju povezuje sa politkom, a prvo je to učinio ministar Aleksandar Vulin rekavši da su na subotnjem protestu Nišlija bili i opozicionari koji su ceo događaj hteli da politizuju.

Upravo na tom protestu su građani tražili bezbedniji grad i nepristrasan rad nadležnih organa na istrazi saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli 12-godišnjak i 48-godišnji mušakarac.

Građane je na ulice, kako se čulo, izveo strah za bezbednost njih i njihove dece, sve prisutnija nejednakost i neravnopravnost u društvu, ali i informacija koju je sada MUP demantovao.

Podsetimo, saobraćajna nesreća se dogodila 4. januara na Bulevaru Medijana.

Vozač se na saslušanju branio ćutanjem, a Nišlije su protestovale više puta i tražile smenu načelnika Policijske uprave Slaviše Virijevića kao i bezbedniji saobraćaj u gradu.

Na kraju, smenjen je načelnik Saobraćajne policije, ali niko nije obrazložio koji je razlog za smenu niti šta je konkretno naelnik uradio pogrešno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    20:24 // 21. 1. 2021.

    Bivši direktor VBA javno izjavio da je vozac Audija, sin jednog od nacelnika u operativnom centru Mupa. Odakle tatici pare za takav auto, od plate sigurno nije.

  • El capo

    15:38 // 13. 1. 2021.

    Ovakve stvari se desavaju ali policija treba da se usresredi na takve lokalitete gde moze da se desi ozbiljna tragedija a ne da se kriju po raznojakim ulicicama i kaznjavaju za pojase i ako nekom neko svetlo ne radi .. to ne moze do tragedije da dovede .. sprecite roditelje da toj deci mladoj ne kupuju 3.0 - 180kw .. nego 1.2 - 50kw i nece biti problema ..

  • Boxer

    08:24 // 13. 1. 2021.

    Gde mi zivimo....sramota !!! Otici iz ove Srbije sto pre !!! Da nikada vise ne cujem za nju !!! Mole nas da odemo, MOLE NAS !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: