Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 15. 5. 2020.

| Hronika

Mahao pištoljem kroz prozor auta u centru Niša, ubrzo uhapšen

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
policijski čas VANJA KESER
Policija sustigla alfa romeo; foto: V. Keser

Građani Niša sinoć su oko 22:30 u Dušanovoj ulici primetili auto koji se kreće većom brzinom i mlađeg muškarca koji vitla pištoljem kroz prozor auta. Policajci su ga sustigli i uhapsili na ulazu u Mokranjčevu ulicu, a 22-godišnji mladić D. I. tereti se prekršajno za narušavanje javnog reda i mira.

Na uglu Dušanove i Obrenovićeve, kod margerskih semafora, projurio je auto "alfa romeo", a građani su prijavili policiji da mladić kroz prozor maše pištoljem.

Po prijavi, iz policije kažu da su krenuli za ovim automobilom koji je u vlasništvu 21-godišnjeg suvozača.

Policija je odmah postupila i za manje od petnaestak minuta identifikovala vozilo, pronašla vozača i suvozača. Građani su prijavili da je vozilo prošlo velikom brzinom i da je neki muškarac kroz prozor držao pištolj. Pregledom vozila pronađen je taj pištolj, najverovatnije gasni - rekli su iz policije.

Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, a tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela, ali ima elemenata prekršaja, navode iz policije.

Podneta je prekršajna prijava iz oblasti Zakona o javnom redu i meru protiv vlasnika vozila koji je zapravo i držao taj pištolj u ruci - navode u policiji.

Mladić se tereti da je prekršio član 8. ovog zakona koji predviđa da će onaj ko nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir ili ugrožava imovinu ili vređa moral građana biti kažnjen novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili društveno korisnim radom u trajanju od 80 do 360 časova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • D. I.

    20:03 // 17. 5. 2020.

    Niti sam član sns-a niti imam veze sa politikom, nemam rodjake koji ce da me vade iz ovoga, ne osudjivan i ne kaznjavan sam, ali da za sve vas sam veličina jer umesto da izdrzavate porodice i brinete o njima vi dajete idiotske komentare i pokusavate da izvodite koja vas se je tice, i da za gospodina koj trazi moju sliku da zna ko je taj kriminalac saljem pozdrave, nisam kriminalac, pozdrav

    • Nada

      10:20 // 18. 5. 2020.

      Ukoliko nisi kriminalac u velikom problemu si. Sada pametnuješ da li je pištolj gasni i da li ima krivičnog dela, a kada se neko sa pravim pištoljem oseti ugroženim i ne vidi gasni pištolj nego eliminiše pretnju , sve pada u vodu. Zbog gluposti se započinje hod po senovitim mestima.
      Ukoliko si kriminalac pripravnik sigurno znaš da je njihov vek veoma kratak.

    • Lele

      21:43 // 18. 5. 2020.

      Za tebe tebe sinko grad nema vise. Nego u selo da budes medju goveda i prasci.
      I filmove da ne gledas vise.

  • ZOKI

    12:29 // 17. 5. 2020.

    ,,Preplanuli", nacelnik PU, bas uspesno resava nasilnicko ponasanje obesnih mladica u Nisu. Zato mu odlozili penzionisanje.

  • nenad

    17:15 // 16. 5. 2020.

    prekrsajna? pretpostavljamo da mladic ima dozvolu za oruzije?

    • D. I.

      19:59 // 17. 5. 2020.

      Ijaooo dozvolo, idi citaj belu grivu

    • dragan

      14:48 // 19. 5. 2020.

      Ma uopšte ga ne kriju... A nasilnička vožnje? A oduzimanje dozvole? A negativni bodovi? Ništa! A pištoljče "najverovatnije na gas" kažu niški kokošari! Pa oni ni pištolj ne mogu sa sigurnošću da prepoznaju kao da nose krampove i motike umesto oružja! A nije tatin sin, neeeee... Doduše, možda je mamino mezimče, a mama ima vezuuuuuu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: