Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 19. 7. 2018.

| Hronika

Maloletnici prebili inspektora u Tvrđavi, policija podnosi krivične prijave

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
spomenik rovče
Inspektora pretukli kod spomenika u Rovčetu; ilustracija; foto: Elena Vasić Petrović

Komunalnog inspektora Dragija Stojanovića, koji je u ponedeljak 16. jula obilazio rovove u niškoj Tvrđavi da proceni odakle je najbolje povezati struju za manifestaciju koja treba da se održi, kako kaže, usred bela dana prebila su četvorica maloletnika. Policajci su pronašli napadače i protiv njih će podneti krivične prijave.

60-godišnjak je imao zadatak da pogleda i proceni odakle je najbolje provesti struju do spomenika koji se nalazi u rovovima, jer treba da se postavi bina za manifestaciju, a na “terenski rad” je pošao sam.

Hodao sam slobodno, opušteno, sasvim normalno, komotno, niti sam ja slutio, niti sam imao razloga da se bojim, jer nikome ništa ne dugujem, radim svoj posao savesno, odgovorno, stručno i uvek profesionalno - priča Stojanović.

Međutim, oko 13:40 kada je počeo da silazi do spomenika, primetio je mladiće koji su išli za njim, ali i dalje, kako kaže, nije sumnjao da ga prate i radio je svoj posao. Potom su mu mladići prišli i nakon nekoliko pitanja na koja im je odgovorio, dodaje, upitali ga zašto tako razgovara sa njima.

To je zapravo bilo njihovo zamajavanje, oni su uigran tim, on me zapričava, zamajava, a ovaj bočno se zaleti i skokom u predelu jagodične kosti, udario me je u predelu lica i ja sam od siline udarca pao, a kad sam pao onda su na mene skočila sva četvorica - priseća se Stojanović.

Inspektor kaže da su mu potom uzeli torbu u kojoj je imao mnogo dokumenata, a on se borio da je sačuva i bežao je od maloletnika koji su ga udarali.

Jedan me udara po grudima, drugi po rukama, treći po glavi, mene su bolovi nadjačali i pocepali su torbu na dva dela. Uzeli su onu polovinu koja je imala svu dokumentaciju i udaljili se - dodaje inspektor.

Kada je uzeo telefon da pozove policiju, kako kaže, jedan od njih se okrenuo i video ga da ima mobilni u rukama, pa su se sva četvorica vratila i počela da ga tuku, ukrali su mu telefon i tražili novac po džepovima.

Taj što mi je uzeo telefon i udario me nogom izvrnuo mi je levi džep i pitao me gde su pare i ja sam rekao da nemam, on mi je šljusnuo šamarčinu. Onda su mi izvrnuli i drugi džep, udarili me pesnicom i kad su procenili da su me dosta dobro izudarali otišli su. Papire nisu dirali, vratili su mi onu drugu polovinu, ali su novac uzeli - kaže Stojanović.

Stojanović kaže da je meta napadača verovatno bila torba i novac i da ga verovatno nisu napali zato što je inspektor, jer to nisu znali, već zato što su videli “starog i iznemoglog čoveka kako hoda sam”.

Kaže da su mu uzeli 2.000 dinara, koliko je imao kod sebe.

Incident je prijavio policiji, u kojoj kažu da su pronašli i identifikovali četvoricu maloletnika, od kojih dvojica imaju po 16, a ostali 15 i 17 godina, a osumnjičeni su za krivično delo razbojništvo. Protiv njih će biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Nišu u redovnom postupku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    00:11 // 23. 7. 2018.

    Kakvi propaliteti ,mucki prebijaju coveka,treba ih za primer osuditi ,a bogami Dusanov zakon je za takve neljude!!

  • unikum

    01:10 // 20. 7. 2018.

    Što su nam komunalci stručni. I u struju se razumeju.

  • Pezza

    22:38 // 19. 7. 2018.

    Ko si ti, koji udaras minuse na ove komentare? Ko si ti?!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: